Bloomberg: Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα απέφεραν κέρδη 18%, φέτος

Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα απέφεραν τα υψηλότερα κέρδη το 2015 από τα ομόλογα των άλλων αναπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Bloomberg: Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα απέφεραν κέρδη 18%, φέτος
1'

Τα κέρδη για τους κατόχους των ελληνικών ομολόγων φθάνουν το 18%, μετά τη συμφωνία για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.

Και οι 26 αγορές κρατικών ομολόγων, τις οποίες παρακολουθεί το Bloomberg, αναμένεται να κλείσουν με θετικά αποτελέσματα το 2015, καθώς η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκιά της. Οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων σημείωσαν άνοδο 1%, ενώ άνοδο σημείωσαν οι τιμές και των κρατικών τίτλων της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Σουηδίας και της Ελβετίας.

Με τους επενδυτές να αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας (15-16 Δεκεμβρίου), η ζήτηση για αγορά ομολόγων συνεχίζεται, καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι κοντά στο μηδέν.

«Ο χαμηλός πληθωρισμός είναι ένας από τους λόγους, που η συνολική απόδοση είναι θετική. Έχουμε αβεβαιότητα για την οικονομία το επόμενο έτος. Οι τιμές των εμπορευμάτων είναι πολύ χαμηλές και η βραδεία ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας», ωθεί τη ζήτηση για ομόλογα, δήλωσε ο υπεύθυνος για τις επενδύσεις στο εξωτερικό του συνταξιοδοτικού ταμείου δημοσίων υπαλλήλων της Νότιας Κορέας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή