Μέχρι και πέντε εκατ. ευρώ το όφελος των επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι αυτή η εκτίμηση προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσαν οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων συμπληρώνοντας ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ τόνισε πως τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επιπλέον επενδύσεις στη Δυτική Ελλάδα.
Η τοποθέτηση του κ. Γιανναδάκη έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη δημιουργία αποκεντρωμένων συστημάτων τροφοδοσίας φυσικού αερίου, όπου τελικά το Σώμα ενέκρινε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας, των τμημάτων του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλοακαρνανίας και της ΔΕΠΑ ΑΕ.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του τμήματος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Ρόκος, υπογράμμισε: «Είναι πρόδηλα τα θετικά αποτελέσματα που αναμένεται να έχει μία τέτοια μελέτη για την περιφέρειά μας και την επιχειρηματικότητα».
Μιλώντας για το ίδιο θέμα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, σημείωσε: «Θεσμικοί, επιστημονικοί και τεχνολογικοί φορείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας με έναν κοινό αναπτυξιακό στόχο μείζονος σημασίας, κάνοντας με αυτή την προγραμματική σύμβαση την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την έλευση του φυσικού αερίου, ώστε να θέσουμε την περιφέρειά μας σε ένα διαφορετικό αναπτυξιακό περιβάλλον».
Όσον αφορά την προγραμματική σύμβαση, ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Νίκος Υφαντής, επεσήμανε πως «αποτελεί μία τεράστια ευκαιρία με την ανάπτυξη εγκαταστάσεων μικρής κλίμακας συμπιεσμένου ή και υγροποιημένου φυσικού αερίου, προκειμένου να επιτευχθεί η διείσδυση του αερίου σε περιοχές εκτός δικτύων μεταφοράς ή διανομής, καθώς και για την προώθηση της χρήσης του ως καυσίμου για αυτοκίνητα, φορτηγά και πλοία, δεδομένης ιδίως της στρατηγικής θέσης της Ελλάδας στον τομέα της ναυτιλίας».
«Ο σχεδιασμός αυτός είναι ήδη εγκεκριμένος από τη ΔΕΠΑ ΑΕ, αποτελώντας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την περιφέρεια να εκμεταλλευτεί τη θετική συγκυρία που παρουσιάζεται, ενόψει και της νέας προγραμματική περιόδου 2014-2020» συμπλήρωσε.