Tρίμηνη διάρκεια της περιόδου των φορολογικών δηλώσεων ζητά το ΟΕΕ

Την ανησυχία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την διαρκή μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων -δεδομένης της κατά νόμο πρόβλεψης για καταληκτική προθεσμία στις 30 Απριλίου- εκφράζει με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Tρίμηνη διάρκεια της περιόδου των φορολογικών δηλώσεων ζητά το ΟΕΕ
1'

Ο κ. Κόλλιας ζητά το σύστημα να παραμείνει ανοιχτό τουλάχιστον για ένα τρίμηνο από τη στιγμή που θα εκκινήσει η διαδικασία, με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσει χωρίς προβλήματα και με δεδομένη την απόφαση των λογιστών-φοροτεχνικών για αποχή από την υποβολή δηλώσεων.

Στην επιστολή, που κοινοποιείται στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και στο γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, εκφράζεται και η αντίδραση του επιμελητηρίου για τη μη ύπαρξη παράτασης όσον αφορά την εφαρμογή των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων, για την οποία, όπως αναφέρει ο κ. Κόλλιας, είχε δεσμευθεί ο κ. Αλεξιάδης και επαναφέρει την πρότασή του για την προαιρετική εφαρμογή τους για το φορολογικό έτος 2015.
Τέλος, ο κ. Κόλλιας δηλώνει την αντίθεση του επιμελητηρίου στις προωθούμενες αλλαγές, που συζητούνται με τους θεσμούς, για το αφορολόγητο και την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή