Κ. Λαγκάρντ: «Χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά για την Ελλάδα»

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα πως η αβεβαιότητα των αγορών για τη συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας αντανακλά...

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα πως η αβεβαιότητα των αγορών για τη συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας αντανακλά την πολυπλοκότητα της συμφωνίας και τη δουλειά που απομένει να γίνει.

Σε ομιλία της στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, η Λαγκάρντ είπε επίσης ότι ίσως χρειαστεί ενίσχυση των κεφαλαίων του ΔΝΤ ώστε το Ταμείο να έχει τη δυνατότητα να βοηθά χώρες με οικονομικά προβλήματα.

«Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον πιθανόν να χρειαστεί να δούμε το ζήτημα αυτό», δήλωσε η Λαγκάρντ.

«Οι ΗΠΑ να βρουν λύση»

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε σήμερα από τις ΗΠΑ να «βρουν μια λύση» όσον αφορά την αύξηση του ανώτατου ορίου του δημοσίου χρέους τους.

Μετά την συμφωνία της 21ης Ιουλίου μεταξύ των ηγετών των χωρών μελών της ευρωζώνης για την Ελλάδα «ελπίζω τα ενθαρρυντικά αυτά μέτρα να ακολουθηθούν επίσης στις ΗΠΑ και να υπάρξει μια δράση στον δημοσιονομικό τομέα το ταχύτερο δυνατό», σημείωσε σε ομιλία της στη Νέα Υόρκη.

«Εφαρμόστε τα προγράμματα»

Κατά την ίδια ομιλία η Λαγκάρντ κάλεσε εξάλλου τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης να προχωρήσουν «ταχέως» στην εφαρμογή του προγράμματος αντιμετώπισης της κρίσης δημόσιου χρέους, στο οποίο συμφώνησαν κατά την πρόσφατη έκτακτη σύνοδό τους.

Η συμφωνία τις 21ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες «δείχνει ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες πιστεύουν στην ευρωζώνη και θα κάνουν αυτό που χρειάζεται για να εξασφαλίσουν το μέλλον της», σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr