«Το χρέος της Ελλάδας θα παραμείνει δυσβάσταχτο»

Η Standard & Poor's υποβάθμισε αργά την Τετάρτη περαιτέρω στην κατηγορία junk την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας, στο CC από το CCC, λέγοντας ότι η...

«Το χρέος της Ελλάδας θα παραμείνει δυσβάσταχτο»
1'

Η Standard & Poor's υποβάθμισε αργά την Τετάρτη περαιτέρω στην κατηγορία junk την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας, στο CC από το CCC, λέγοντας ότι η αναδιάρθρωση χρέους που προτείνει η ΕΕ θέτει τη χώρα σε καθεστώς 'επιλεκτικής χρεoκοπίας'.

Μετά την έναρξη της διαδικασίας ανταλλαγής των ομολόγων ο οίκος, όπως αναφέρει, κατά πάσα πιθανότητα θα υποβαθμίσει την Ελλάδα στην κατηγορία της επιλεκτικής χρεοκοπίας, καθώς οι προοπτικές παραμένουν αρνητικές.

Όταν ολοκληρωθούν οι ανταλλαγές ή οι επαναγορές τότε θα αναβαθμίσει την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε επίπεδα ανάλογα με τις εκτιμήσεις της για τις πιθανές αθετήσεις πληρωμών από την Ελλάδα στο μέλλον.

Η S&P είναι ο τελευταίος οίκος αξιολόγησης που προειδοποιεί για χρεωκοπία μετά την συμφωνία που επετεύχθη την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ των ηγετών της ευρωζώνης για ένα δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

H προτεινόμενη από την ΕΕ λύση συνιστά "αναγκαστική ανταλλαγή", ανακοίνωσε η S&P. "Κατά τη γνώμη μας, οι όροι τόσο της ανταλλαγής όσο και της μετακύλισης φαίνονται δυσμενείς για τους επενδυτές", είπε η S&P, προσθέτοντας: "Σύμφωνα με τα κριτήριά μας, χαρακτηρίζουμε 'προβληματικό' (distressed), έναν δανειζόμενο που χωρίς πιστωτική βοήθεια θα αδυναμούσε να αποπληρώσει εγκαίρως και πλήρως το χρέος του".

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή