Reuters: Η ΕΚΤ ετοιμάζει απόφαση… ανάσα για τις ελληνικές τράπεζες
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ίσως ανάψει αύριο Τετάρτη 22 Ιουνίου το «πράσινο φως» για τη δυνατότητα πρόσβασης των ελληνικών τραπεζών στο φθηνό δανεισμό, ο οποίος είχε σταματήσει στις 11 Φεβρουαρίου 2015 όταν η ΕΚΤ ότι δεν θα δέχεται ως ενέχυρα ελληνικά ομόλογα.
![Reuters: Η ΕΚΤ ετοιμάζει απόφαση… ανάσα για τις ελληνικές τράπεζες](https://img.bbmd.gr/img/1260/max/82/2016/06/21/ECB.jpg?t=9hMCLGmm_PQQt4CnHX1rxQ)
Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών συνεχίστηκε μέσω του μηχανισμού ELA, ο οποίος όμως είναι «ακριβή» λύση.
Πάντως, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ότι θα πρέπει να εκπληρωθούν περισσότεροι όροι προκειμένου να να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στις αγορές αξιόγραφων ύψους 80 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σχετικές ειδήσεις
Trending
![Συντάξεις Μαρτίου: Νωρίτερα θα δουν λεφτά οι συνταξιούχοι – Οι οριστικές ημερομηνίες πληρωμής](https://img.bbmd.gr/img/500/max/90/2024/08/20/e1d26122-eforia-eurokinissi.jpg?t=t9_lZzQ9BEkEWGhtL6ieBg)
Ροή Ειδήσεων
Δημοφιλή