Ιταλία: Κατάσχεση εγγράφων των Moody’s και S&P

Στην κατάσχεση εγγράφων των οίκων αξιολόγησης Moody’s και Standard & Poor’s προχώρησαν οι ιταλικές αρχές...

Ιταλία: Κατάσχεση εγγράφων των Moody’s και S&P
1'

Στην κατάσχεση εγγράφων των οίκων αξιολόγησης Moody’s και Standard & Poor’s προχώρησαν οι ιταλικές αρχές, που διεξάγουν έρευνα για ύποπτες διακυμάνσεις των τιμών των μετοχών, στο Χρηματιστήριο του Μιλάνο.

Σύμφωνα με το Reuters, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας της πόλης Τράνι, Κάρλο Μαρία Καπίστρο, που έχει τον έλεγχο των ερευνών, δήλωσε ότι στόχος της έρευνας είναι να εξακριβώσει το εάν οι οίκοι αξιολόγησης σεβάστηκαν το ρυθμιστικό πλαίσιο.

Πέραν των εγγράφων που κατασχέθηκαν από τα γραφεία που διαθέτουν οι δύο οίκοι αξιολόγησης στο Μιλάνο, ο Εισαγγελέας έχει ζητήσει από την Consob, που είναι η εποπτική αρχή της κεφαλαιαγοράς, να του παραδώσει έγγραφα που αφορούν την εγγραφή των οίκων στα ιταλικά μητρώα.

Οι ενέργειες αυτές έγιναν μετά από καταγγελίες καταναλωτικών οργανώσεων, με τις οποίες υποστηρίζουν ότι οι εκθέσεις των οίκων αξιολόγησης έχουν επιπτώσεις στη «βουτιά» των μετοχών του ιταλικού χρηματιστηρίου.

Οι καταγγελίες αφορούσαν αφενός στην την έκθεση της Moody’s, που δημοσιεύθηκε το Μάιο του 2010, στην οποία γινόταν λόγος για τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκονται οι ιταλικές τράπεζες λόγω της ελληνικής κρίσης χρέους.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή