Με τα μάτια καρφωμένα στη Wall Street

Αγωνία για το αν η χθεσινή καταστροφική μέρα θα έχει συνέχεια...

Με τα μάτια καρφωμένα στη Wall Street
2'

Με τα μάτια καρφωμένα στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα, περιμένοντας να δει αν η χθεσινή καταστροφική μέρα θα έχει συνέχεια. Από την προσυνεδρίαση προκύπτει ότι η εικόνα της αγοράς, μάλλον, θα είναι καλύτερη.

Ωστόσο, έτσι όπως μεταβάλλονται τα δεδομένα από λεπτό σε λεπτό, πλέον, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα. Συνήθως, όμως, όταν προηγούνται απώλειες μεγαλύτερες του 5%, όπως χθες στον Nasdaq, σημειώνεται μια κίνηση - ριμπάουντ των επενδυτών, για αγορές στα χαμηλά, καθώς δίνεται η δυνατότητα ενός καλού μουαγιέν, που θα επιτρέψει αργότερα την εγγραφή κάποιων γρήγορων κερδών. Όλα αυτά, όμως, υπό κανονικές συνθήκες.

Οι παρούσες, ωστόσο, απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν ως τέτοιες και στις δύο όχθες του Ατλαντικού. Με την απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται κοντά στο απαγορευμένο όριο του 7% και του ισπανικού να ακολουθεί κατά πόδας, αρκεί ένα "παραπάτημα" για να τινάξει στον αέρα τις όποιες ισορροπίες προσπαθούν να τηρηθούν.

Στο μεταξύ, οι ευρωπαϊκές αγορές, από το πρωί δείχνουν μια μάλλον αναμενόμενη νευρικότητα, μετά τη χθεσινή "μαύρη Πέμπτη" στη Νέα Υόρκη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα "καθίσει" πλέον η μπίλια.

Εννοείται ότι η Αθήνα παρακολουθεί μάλλον εκ του μακρόθεν τις εξελίξεις, καθώς, τα δικά της δεδομένα παραπέμπουν προ καιρού πλέον σε αυτά των αρχών της δεκαετίας του '90, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι αν συνεχισθεί για λίγο ακόμα αυτή η κατάσταση, κάποια στιγμή ο γενικός δείκτης μπορεί να φλερτάρει και με τις ...1000 μονάδες.

Κατά συνέπεια, το ΧΑ έχει βρει εκτός συναγωνισμού εδώ και καιρό. Το ζητούμενο πλέον είναι να μην βγουν και οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, γιατί, όντως, τότε το κακό θα είναι ανεπανόρθωτο.

Πηγή: www.newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή