Βαρύ Φθινόπωρο για την ελληνική οικονομία

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία και τους πολίτες της χώρας...

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία και τους πολίτες της χώρας ενώ και το Φθινόπωρο περιγράφεται με τα μελανότερα χρώματα.

Το «μαύρο» σκηνικό συνθέτουν η απουσία ρευστότητας από την αγορά, οι «κόκκινες» επιταγές, η μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και ο εγκλωβισμός της κυβερνητικής πολιτικής στα μνημόνια.

Με την ύφεση να τρέχει με ρυθμό της τάξης του 7,9% και την επίσημη ανεργία να υπολογίζεται από το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, να φθάνει το 20% μέχρι το τέλος του έτους, οι παράμετροι για την ελληνική οικονομία είναι απολύτως αρνητικές. Πέντε επίσης απολύτως αρνητικές παραδοχές συμπληρώνουν το τοπίο.

Πρώτον η παντελής απουσία ρευστότητας σε μια ήδη για περίπου ένα χρόνο «παγωμένη» αγορά.

Η όλη πολιτική των εγγυήσεων προς τις τράπεζες που ακολούθησε η κυβέρνηση Παπανδρέου, χωρίς κανένα προαπαιτούμενο , ένα μέρος αυτών να επιστρέφεται υπό την μορφή ρευστότητας προς την αγορά έχει οδηγήσει τις εξελίξεις στο απόλυτο αδιέξοδο, χωρίς μάλιστα όλα αυτά μακροπρόθεσμα , να έχουν θωρακίσει την βιωσιμότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Δεύτερον κάθε εβδομάδα που περνάει πολλαπλασιάζονται οι «κόκκινες» επιταγές, που έχουν φθάσει το 1,5 δις ευρώ, ενώ οι ακάλυπτες επιταγές έχουν σημειώσει άλμα της τάξης του 133,6% σε σχέση με την περυσινή χρονιά (Ιούλιος του 2010). Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ένα νοσηρό περιβάλλον αναξιοπιστίας στις συναλλαγές και επιτείνει το κλίμα χρεοκοπημένης χώρας για την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο του Μένιου Τασσιόπουλου στο newscode.gr με τίτλο: Το «μαύρο φθινόπωρο» για την ελληνική οικονομία που έρχεται…