Κόκκινα δάνεια: Δείτε ποιοι γλιτώνουν μέχρι το 2018

Ο μηχανισμός για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις παρέχει προστασία για τα «κόκκινα» δάνεια αγροτών, καθώς και άλλων δανειοληπτών, ώστε αυτά να μην μεταβιβαστούν σε τρίτους έως το 2018.
Κόκκινα δάνεια: Δείτε ποιοι γλιτώνουν μέχρι το 2018
1'

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας της ΝΔ, Βαγγέλη Μπασιάκου.

Ο μηχανισμός, εξήγησε ο υπουργός, αποκλείει τους στρατηγικούς παραβάτες αλλά επικεντρώνεται στη διάσωση των, κατά τ' άλλα, υγιών επιχειρήσεων.

Προσέθεσε δε πως δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση κόκκινων δανείων μέχρι το 2018, όχι μόνο στέγης ή επισκευαστικών αλλά και καταναλωτικών δανείων ή δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγροτών.

Σ’ αυτόν το μηχανισμό, σύμφωνα με τη ψηφισμένη νομοθεσία, όπως είπε, η Τράπεζα είναι υποχρεωμένη να κάνει πρόταση ρύθμισης στον συνεργάσιμο δανειολήπτη και στον εγγυητή εντός δώδεκα μηνών από την επερχόμενη πώληση του δανείου του.

Στο δίχτυ προστασίας πρόκειται, συμπλήρωσε, να μπουν 2 στους 3 δανειολήπτες και η προστασία αφορά σε όσους διαθέτουν ακίνητο αντικειμενικής αξίας 180.000-280.000 ευρώ και έχουν εισόδημα 13.906-40.801 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή