Απάντηση Όλι Ρεν στον Βενιζέλο

Στην επιστολή που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε Eurogroup και ΕΚΤ με αφορμή το θέμα των εγγυήσεων και για την ανάγκη άμεσης...

1'

Στην επιστολή που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε Eurogroup και ΕΚΤ με αφορμή το θέμα των εγγυήσεων και για την ανάγκη άμεσης εφαρμογής της απόφασης της Συνόδου για την Ελλάδα, απάντησε σήμερα ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμμερίζεται τους στόχους που θέτει ο έλληνας υπουργός των Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην επιστολή του, δήλωσε σήμερα ο Αμαντέου Αλταφάζ .


Απαντώντας σε ερωτήσεις, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, τόνισε ότι η Επιτροπή συμφωνεί με τις επισημάνεις του κ. Βενιζέλου, ώστε να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν απόλυτη σαφήνεια σχετικά με το νέο πρόγραμμα αρωγής της Ελλάδας, κάτι που, όπως σημείωσε, θα είναι προς όφελος της οικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη συνολικά.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία Ελλάδας - Φινλανδίας για την παροχή εγγυήσεων, ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου τόνισε ότι οι συζητήσεις στο επίπεδο της ευρωζώνης, που άρχισαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ώστε να επιβεβαιωθεί η ευθυγράμμισή της με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

Τέλος, σημείωσε ότι, εξ όσων γνωρίζει η Επιτροπή, δεν έχουν υποβληθεί ανάλογα αιτήματα από άλλα κράτη - μέλη της ευρωζώνης και τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου συνιστούν υποθετικά σενάρια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή