Εργασιακά: Το ΔΝΤ ζητάει «αίμα» από την Αχτσιόγλου και πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων

Ειδήσεις για εργασιακά: «Ταφόπλακα» στα δικαιώματα των εργαζομένων, με την επιβολή ενός απίστευτου εργασιακού Μεσαίωνα επιδιώκουν να βάλουν οι Θεσμοί και ειδικότερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), απαιτώντας από την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, να προχωρήσει στην πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων για τις επιχειρήσεις.

ΑΔΙΕΞΟΔΟ META TO ΤΕΤΡΑΩΡΟ ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΤΗΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ – ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2017

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, «η ελληνική πλευρά υποστήριξε εκ νέου στη θέση της» κατά της διάρκεια της τετράωρης συνάντησης της κ. Αχτσιόγλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα εργασιακά.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν, κυρίως, στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ωστόσο δεν υπήρξε κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, το ΔΝΤ επέμεινε στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την αύξηση του ποσοστού των απολύσεων από 5% σε 10% μηνιαίως.

Σε ό,τι αφορά την άμεση επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων οι δανειστές δεν αποδέχθηκαν την πρόταση να γίνει αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε κουβέντα, αλλά δέχθηκαν να ανοίξει η συζήτηση μετά το β' εξάμηνο του 2017.

«Πέρασε» ο Προϋπολογισμός του 2017, κατατίθεται το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή

Κατά τα λοιπά, οι δανειστές έδωσαν το πράσινο φως για τον Προϋπολογισμό του 2017, καθώς καλύφθηκε το κενό των 50 εκατ. ευρώ που είχε απομείνει για το επόμενο έτος.

Ο Προϋπολογισμός κατατίθεται το απόγευμα της Δευτέρας (21/11/2016) στη Βουλή, με την πρόβλεψη για πλήρη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (760 εκατ. ευρώ), όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στον Προϋπολογισμό θα υπάρχει και ένα κονδύλι ύψους 300 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των κοινωνικών παρεμβάσεων σε Υγεία και Παιδεία.

Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό στον Προϋπολογισμό 2017, ενώ θα προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα λίγο πάνω από το 1,8% του ΑΕΠ «για λόγους ασφαλείας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τα εργασιακά

Σχετικές ειδήσεις