Τι αλλάζει στο ψωμί, τα καύσιμα και τις εκπτώσεις

Ψωμί, αγορά καυσίμων και εκπτώσεις θα διέπονται στο εξής από νέους κανόνες, καθώς η χώρα μας ενσωματώνει συστάσεις του ΟΟΣΑ για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων.

Τι αλλάζει στο ψωμί, τα καύσιμα και τις εκπτώσεις
2'

ΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στις εκπτώσεις, θεσμοθετείται για πρώτη φορά η έννοια της λεγόμενης «εκποίησης» ή «εκκαθάρισης» όπως διαφημίζονται συχνά, όλων των προϊόντων που διαθέτει μια εμπορική επιχείρηση.

Δηλαδή, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη και μετά από γνώμη των Δήμων, των εμπορικών και επαγγελματικών οργανώσεων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, μπορεί να ορίζεται μία περίοδο προσφορών ανά δύο έτη, με μέγιστη χρονική διάρκεια ένα μήνα, κατά την οποία επιτρέπεται η προσφορά του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα.

Τι θα ισχύει για τις προσφορές

Για τις προσφορές θα πρέπει να υπάρχει αναγραφή της αρχικής και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων που διατίθενται σε προσφορά, με αναφορά στην κατάλληλη μονάδα μέτρησης ανά προϊόν (βάρος, όγκος, τεμάχιο κτλ).

Παραμένει επίσης ο περιορισμός σύμφωνα με τον οποίο δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα (ως είδος νοείται ο κάθε κωδικός προϊόντος που πωλείται στην επιχείρηση).

Τι αλλάζει στο ψωμί

Ο χαρακτηρισμός «παραδοσιακό» δεν θα μπορεί να χρησιμοποιείται από τις θερμές γωνιές όπου το ψωμί παράγεται με το ψήσιμο κατεψυγμένης ζύμης.

Εισάγεται δηλαδή η έννοια του παραδοσιακού άρτου και του παραδοσιακού φούρνου ή αρτοποιείου, που επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται από τις εγκαταστάσεις όπου η διαδικασία ξεκινά από την επιλογή των πρώτων υλών, το ζύμωμα της ζύμης, η οποία δεν έχει προηγουμένως υποβληθεί σε κατάψυξη, ταχεία κατάψυξη, ή ανάλογη διαδικασία συντήρησης, την εξέλιξη της ζύμης μέχρι την πλήρη μορφοποίησή της και καταλήγει στο ψήσιμο.

Τι νέο έρχεται στην αγορά καυσίμων

Η διάρκεια της σύμβασης αποκλειστικής προμήθειας μεταξύ εταιριών εμπορίας καυσίμων και πρατηριούχων θα μπορεί να υπερβαίνει την πενταετία μόνο αν υπάρχει πλήρης κυριότητα της εταιρίας επί των χώρων του πρατηρίου. Σε διαφορετικά περίπτωση ισχύει το πλαφόν των πέντε ετών.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
05:05ΚΟΣΜΟΣ