FT: Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για τις εγγυήσεις

Δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη...

FT: Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για τις εγγυήσεις
1'

Δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης για το ζήτημα των εγγυήσεων των δανείων τους στην Ελλάδα, που έχει τεθεί από τη Φινλανδία και άλλες χώρες.

Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει ότι μετά τον οίκο αξιολόγησης Moody's - ο οποίος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η συμφωνία της Φινλανδίας με την Ελλάδα για την παροχή εγγυήσεων μπορεί να καθυστερήσει το πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα και να θέσει σε αμφιβολία τα μελλοντικά προγράμματα διάσωσης - και άλλοι παράγοντες της αγοράς εκπέμπουν αντίστοιχα προειδοποιητικά μηνύματα.

Ως πιο πιθανό ενδεχόμενο, αναφέρει η εφημερίδα, φαίνεται το να αποχωρήσει τελικά η Φιλανδία από το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, ύψους 109 δισ. ευρώ, ενδεχόμενο που έχει αφήσει ανοιχτό και ο πρωθυπουργός Κατάινεν με πρόσφατες δηλώσεις τους.

Ο αναλυτής του ομίλου Eurasia, με έδρα τη Νέα Υόρκη, Μουτγιάμπα Ράχμαν θεωρεί απίθανο η Ευρωζώνη να δεχθεί ειδικές συμφωνίες για εγγυήσεις για τη Φινλανδία και ορισμένες άλλες χώρες (σ.σ.: η Ολλανδία, η Αυστρία, η Σλοβακία και η Σλοβενία έχουν εκδηλώσει τέτοια πρόθεση), καθώς κάτι τέτοιο θα άνοιγε την πόρτα και σε άλλες χώρες, όπως την Ιταλία και την Ισπανία, ακόμη και το ΔΝΤ να ζητήσουν επίσης εγγυήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο: newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή