Η Ελλάδα και πάλι στο επίκεντρο των αγορών

Οι απαιτήσεις της Φιλανδίας για εγγυήσεις μπορεί να καταστρέψουν τη διάσωση της Ελλάδας...
Η Ελλάδα και πάλι στο επίκεντρο των αγορών
1'

«Οι απαιτήσεις της Φιλανδίας για εγγυήσεις μπορεί να καταστρέψουν τη διάσωση της Ελλάδας», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του βρετανικού Guardian, στο οποίο διαπιστώνονται οι κίνδυνοι που ελλοχεύει ακόμη για την Ευρώπη μια ελληνική χρεοκοπία.

«Για τους έλληνες πολιτικούς, ο περασμένος μήνας πρέπει να ήταν ανακουφιστικός, καθώς η κρίση χρέους μεταφέρθηκε» και απειλεί να μεταδοθεί στην Ιταλία, την Ισπανία, ακόμη και τη Γαλλία, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ωστόσο, καθώς ο Σεπτέμβρης είναι κοντά και οι παραλίες καθαρίζουν, η Ελλάδα έρχεται και πάλι στο επίκεντρο των φόβων των χρηματοοικονομικών αγορών.

Το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης

Τον Ιούλιο, η Αθήνα διασφάλισε ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης, αξίας 109 δισ. ευρώ. ωστόσο, η Φιλανδία, όπου οι ευρωσκεπτικιστές «Αληθινοί Φιλανδοί», σημείωσαν αξιοσημείωτη άνοδο των ποσοστών τους στις τελευταίες εκλογές, ζήτησαν την παροχή εγγυήσεων εκ μέρους της Ελλάδας.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργή και άλλων χωρών. Η Αυστρία, η Σλοβακία και η Σλοβενία ξεκαθαρίζουν ότι εάν η Φιλανδία λάβει εγγυήσεις, τότε θα ζητήσουν κι αυτές.

«Σε κάθε βήμα, βλέπουμε τις αλλαγές να μετατίθενται» δηλώνει ο Νιλ Μέλλορ, της BNY Mellon. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν εκ νέου εκτιναχθεί, ενώ η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου είναι σα να μη συνέβη ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα στο: newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή