Φέκτερ: Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για τις μεταρρυθμίσεις

Περισσότερο χρόνο χρειάζεται η Ελλάδα για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, αναγνώρισε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας...

Περισσότερο χρόνο χρειάζεται η Ελλάδα για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, αναγνώρισε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, φέρνοντας το παράδειγμα των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ, στις οποίες η αλλαγή διήρκεσε τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», η κ. Φέκτερ αναφέρει πως για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, η Αυστρία παράσχει «αναπτυξιακή βοήθεια», όπως για παράδειγμα στην διοργάνωση υποδομών στις οικονομικές υπηρεσίες, στο πρόβλημα ασύλου ή στις ιδιωτικοποιήσεις.

Ως βασική αιτία της ελληνικής κρίσης, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών θεωρεί τον υπέρογκο και αναποτελεσματικό δημόσιο τομέα, τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος από δημόσιους υπαλλήλους και τη σπατάλη του εύκολα δανεισμένου χρήματος πριν την κρίση.

Επίσης, επισημαίνει ότι ενώ πριν από 15 χρόνια η Ελλάδα βρισκόταν μπροστά από την Τουρκία στον τομέα του τουρισμού, αυτή την έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό, ανεβάζοντας την ποιότητα και επεκτείνοντας την τουριστική περίοδο σε όλη τη διάρκεια του έτους και από αυτό το παράδειγμα, όπως σημειώνει, μπορεί κανείς να καταλάβει το τι συνέβη.