Τι Πεκίνο, τι Λονδίνο…

Πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνο, πολλοί είχαν ανησυχήσει για το περιβάλλον στο οποίο οι αθλητές καλούνταν να αγωνιστούν…

Τι Πεκίνο, τι Λονδίνο…
1'

Πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνο, πολλοί είχαν ανησυχήσει για το περιβάλλον στο οποίο οι αθλητές καλούνταν να αγωνιστούν.

Βλέπετε, είναι γνωστό πως η πρωτεύουσα της Κίνας είναι μια από τις πιο ρυπογόνους του κόσμου. Το 2008 λοιπόν, οι ανησυχία των αθλητών για την ατμόσφαιρα που θα συναντούσαν, ήταν πολύ έντονη. Τέσσερα χρόνια μετά, οι αθλητές καλούνται να αντιμετωπίσουν μια ίδια κατάσταση.

Μια μελέτη για την ποιότητα του αέρα στα ευρωπαϊκά αστικά κέντρα, κατατάσσει το Λονδίνο στις πόλεις που βρίσκονται κάτω από το μέσο όρο. Η έρευνα αυτή, η οποία παρουσιάστηκε στην εφημερίδα “Guardian”, τονίζει πως μόνο η Ρώμη, το Μιλάνο και το Ντίσελντορφ έχουν χειρότερη ποιότητα αέρα από το Λονδίνο.

Η βρετανική πρωτεύουσα κατέλαβε την όγδοη θέση στην κατάταξη, λόγω των «βημάτων οπισθοδρόμησης» που έκανε, αντιμετωπίζοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση από το 2005: από τη μια, η ζώνη χαμηλών εκπομπών άνθρακα για τα βαρέα οχήματα έγινε πιο αυστηρή και προωθήθηκε κατά ένα ποσοστό το ποδήλατο και η μετακίνηση πεζή. Μειώθηκαν, ωστόσο, κατά το ήμισυ οι περιοχές του Λονδίνου για την είσοδο στις οποίες οι αυτοκινητιστές καταβάλλουν διόδια, περιορίστηκαν τα σχέδια για νέα υβριδικά λεωφορεία και αυξήθηκαν απότομα τα εισιτήρια στις δημόσιες μεταφορές.

Να σημειωθεί, πως σύμφωνα με την έρευνα, 500.000 Ευρωπαίοι χάνουν τη ζωή τους από την ατμοσφαιρική ρύπανση, η οποία για να αντιμετωπιστεί, έχει κόστος που φθάνει τα 790 δις. Ευρώ ετησίως.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή