Η Κομισιόν βλέπει έλλειμμα στο 9,5% για το 2011!

Την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, μας ανακοίνωνε χθες νέο χαράτσι για τα ακίνητα με στόχο η κυβέρνηση να μαζέψει 2 δισ. ευρώ φέτος...

Η Κομισιόν βλέπει έλλειμμα στο 9,5% για το 2011!
1'

Την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, μας ανακοίνωνε χθες νέο χαράτσι για τα ακίνητα με στόχο η κυβέρνηση να μαζέψει 2 δισ. ευρώ φέτος για να καλύψει την μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού και να πιάσει το στόχο για έλλειμμα 7,6%, η Κομισιόν αδειάζει εντελώς τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας θα διαμορφωθεί στο 9,5% του ΑΕΠ φέτος πριν υποχωρήσει στο 9,3% του χρόνου!
Βάσει του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο 7,6% φέτος από 10,5% το 2010 και ο στόχος αυτός αποτελεί ένα από τα βασικά κριτήρια για να λάβει την επόμενη δόση των δανείων ύψους 8 δις ευρώ περίπου.


Η Κομισιόν εκτίμησε επίσης ότι το δημόσιο χρέος της χώρας θα αγγίξει το 157,7% του ΑΕΠ φέτος και θα αυξηθεί στο 166,1% το 2012.


Οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιώνουν την μεγάλη απόκλιση που υπάρχει φέτος στους δημοσιονομικούς στόχους για την κυβέρνηση, η οποία εξακολουθεί να εφαρμόζει πιστά μια αδιέξοδη πολιτική στην οικονομία.


Επίσης επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι η τρόικα υπολόγιζε την απόκλιση στο έλλειμμα για φέτος σε επίπεδα άνω της μιας μονάδας και ότι είναι πλέον πιθανό να ζητήσει και άλλα μέτρα για να κλείνουν οι νέες τρύπες που προκύπτουν.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή