Αυστηρό μήνυμα Μπαρόζο στην Ελλάδα

Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα έστειλε ο Πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μπαρόζο σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε από κοινού με τη Γερμανίδα καγκελάριο..

Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα έστειλε ο Πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μπαρόζο σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε από κοινού με τη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Μπαρόζο ξεκαθάρισε πως «βοήθεια μπορεί να συνεχίσει να δίνεται μόνον, όταν μια χώρα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να βάλει σε τάξη τα του οίκου της».

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η Γερμανίδα καγκελάριος συμφώνησαν ότι, η σταθερότητα και η ανάπτυξη στις χώρες της Ευρωζώνης είναι καθοριστική προϋπόθεση για ένα σταθερό ευρώ.

Εξάλλου εξέφρασαν τη δέσμευσή τους να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η διαδικασία κύρωσης των αποφάσεων για τη διεύρυνση του προσωρινού ταμείου σταθερότητας EFSF.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης και της καγκελαρίου κ. Στέφεν Ζάιμπερτ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να κάνει τα πάντα για την υλοποίηση του συμφωνηθέντος προγράμματος.
.