Γιούνκερ: «Τον Οκτώβριο η απόφαση για την 6η δόση»

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ στην συνέντευξη τύπου ανέφερε ότι τόσο το Eurogroup όσο και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ...

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ στην συνέντευξη τύπου ανέφερε ότι τόσο το Eurogroup όσο και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιντερ δεσμεύονται για ισχυρή και συντονισμένη απάντηση στις προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας.


Ο Γιούνκερ ανέφερε ότι η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου θα ληφθεί τον Οκτώβριο. Παράλληλα ανέφερε ότι οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης χαιρετίζουν την δέσμευση της Ελλάδας για την εφαρμογή του προγράμματος και τα νέα μέτρα.


Επίσης τόνισε ότι είναι κρίσιμο οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης να συνεχίσουν την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας και ότι όλες οι χώρες έχουν υπογράψει τις αλλαγές που επιτρέπουν την μεγαλύτερη ευελιξία του EFSF.


Για το θέμα των εγγυήσεων ανέφερε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος και αν δοθούν θα είναι σε κατάλληλη στιγμή.

Πηγή: newscode.gr


Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ προέτρεψε την Παρασκευή την Ευρώπη να βάλει τέλος στις "αόριστες δηλώσεις" αξιωματούχων για πιθανή διάλυση της ευρωζώνης.


Ο Γκάιτνερ είπε επίσης ότι η Ευρώπη έχει την ικανότητα να συγκρατήσει την κρίση χρέους, αλλά ότι θα "πρέπει να επιλέξει να το κάνει", προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να συνεργαστούν για το σκοπό αυτό.