Σχέδιο για μείωση του ελλείμματος παρουσιάζει ο Ομπάμα

Σήμερα αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα το σχέδιο για τη μείωση του ελλείμματος κατά τρία τρισ. δολάρια...

Σχέδιο για μείωση του ελλείμματος παρουσιάζει ο Ομπάμα
1'

Σήμερα αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα το σχέδιο για τη μείωση του ελλείμματος κατά τρία τρισ. δολάρια στα προσεχή δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, περίπου το μισό από το ποσό αυτό υπολογίζεται πως θα προέλθει από την υψηλότερη φορολόγηση των πλουσίων και των μεγάλων επιχειρήσεων στη χώρα.


Για το σχέδιο αυτό ο Μπαράκ Ομπάμα θα προβεί σε δηλώσεις από το Λευκό Οίκο στις 10:30 το πρωί τοπική ώρα (17:30, ώρα Ελλάδας). Εκτιμάται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα επιδιώξει να συσπειρώσει τους υποστηρικτές του στο Δημοκρατικό Κόμμα δεσμευόμενος να προστατεύσει τα προγράμματα κοινωνικής ασφάλισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους φτωχότερους και τους ηλικιωμένους από μεγάλες περικοπές.


«Ο πρόεδρος θα καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξει οποιοδήποτε σχέδιο που ζητά τα πάντα από ορισμένους Αμερικανούς και τίποτε από άλλους», δήλωσε αξιωματούχος ο οποίος γνωρίζει το σχέδιο του Ομπάμα.


Σύμφωνα με τον ίδιο, «Θα πει ότι θα ασκήσει βέτο σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο αφαιρεί μια δεκάρα από το πρόγραμμα Medicare στο οποίο βασίζονται οι ηλικιωμένοι χωρίς να ζητά από τους πλουσιότερους Αμερικανούς και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις να πληρώσουν αυτό που δίκαια τους αναλογεί».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή