Πορτογαλία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών από την Ελλάδα

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών από την Ελλάδα o πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρου Πάσους Κοέλιου. «Ενδεχόμενη στάση πληρωμών από την Ελλάδα...

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών από την Ελλάδα o πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρου Πάσους Κοέλιου. «Ενδεχόμενη στάση πληρωμών από την Ελλάδα θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την Πορτογαλία» υποστήριξε, ενώ έσπευσε να διαφοροποιήσει την Πορτογαλία από την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει, όπως είπε, «σοβαρά προβλήματα».


Όπως επισήμανε, η κυβέρνησή του θα ήταν «ανεύθυνη» εάν δεν προετοιμαζόταν για το ενδεχόμενο κήρυξης στάσης πληρωμών της χώρας μας, ενώ δήλωσε ότι «είναι σημαντικό οι ευρωπαίοι εταίροι μας να πειστούν ότι αξίζει τον κόπο να βοηθήσουν την Πορτογαλία και, σε μια τέτοια περίπτωση, και την Ιρλανδία».


«Βρισκόμαστε στο χείλος μιας κατάστασης μεγάλης αβεβαιότητας, αν όχι της πιθανής χρεοκοπίας ενός κράτους» της ευρωζώνης, ανέφερε σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTP, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο «θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για την Πορτογαλία, πάνω απ’ όλα σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση των τραπεζών και της οικονομίας».

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr