Ενίσχυση των τραπεζών θέλουν 6 χώρες της G20

«Να ενισχύσουν το τραπεζικό τους σύστημα» κάλεσαν τις χώρες της ευρωζώνης έξι μέλη της Ομάδας των 20 (G20), με κοινή τους επιστολή...

«Να ενισχύσουν το τραπεζικό τους σύστημα» κάλεσαν τις χώρες της ευρωζώνης έξι μέλη της Ομάδας των 20 (G20), με κοινή τους επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη βρετανική κυβέρνηση.

Την επιστολή συνυπέγραψαν οι ηγέτες της Αυστραλίας, του Καναδά, της Νότιας Κορέας, της Ινδονησίας, του Μεξικού και της Βρετανίας.

«Οι κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα της ευρωζώνης πρέπει να δράσουν γρήγορα για να επιλύσουν την κρίση του ευρώ και όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες πρέπει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του χρέους προκειμένου να εμποδίσουν μία μετάδοση στην παγκόσμια οικονομία», αναφέρει η επιστολή.

Τονίζεται επίσης ότι οι ΗΠΑ, ως η πρώτη οικονομία στον κόσμο, «έχουν επίσης να παίξουν έναν σημαντικό ρόλο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης».

Η επιστολή απευθύνεται στις υπόλοιπες χώρες της G20, αλλά και στο Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος θα προεδρεύσει της συνόδου των χωρών της Ομάδας των 20 που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στις Κάνες.