Οι Γερμανοί δεν θέλουν να χρεοκοπήσει η Ελλάδα

Αντιφατικά είναι τα ευρήματα δημοσκόπησης της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης ZDF, σχετικά με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας...

Αντιφατικά είναι τα ευρήματα δημοσκόπησης της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης ZDF, σχετικά με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Το 50% των Γερμανών πολιτών δεν θέλει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, καθώς πιστεύει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα βλάψει τη Γερμανία.

Ωστόσο, σε ποσοστό 75%, οι Γερμανοί τάσσονται κατά των αλλαγών στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EFSF), από τις οποίες –εκτός των άλλων- κρίνεται η διάσωση της Ελλάδας.

Οι ερωτηθέντες που βλέπουν μια ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία θετικά κατέγραψαν ποσοστό 41%.

Πάντως, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ, Πέτερ Άλταμαϊερ, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα επιτραπεί στην Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη.

«Θέλουμε να διατηρήσουμε το ευρώ και στις 17 χώρες της ευρωζώνης», δήλωσε ο Άλτμαϊερ στην εφημερίδα Πασάουερ Νόιε Πρέσε (Passauer Neue Presse).

Επίσης, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει το ευρώ, ακόμη και στην περίπτωση μίας συντεταγμένης χρεοκοπίας.

«Η επίσημη θέση είναι αδιαμφισβήτητη. Εκφράζεται από την Άνγκελα Μέρκελ και τον (υπουργό Οικονομικών) Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», κατέληξε ο Άλτμαϊερ.