«Βροχή» οι κατασχέσεις: Κάθε μέρα 1.000 άτομα χάνουν τις περιουσίες τους
Κατασχέσεις | Ειδήσεις: Στενάζουν οι Έλληνες φορολογούμενοι με φόντο την αρπαγή των περιουσιών τους καθώς οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους (εφορίες, Ελεγκτικά κέντρα και η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης τηςΑνεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων) έχουν βγει... παγανιά, προκειμένου να μην αφήσουν τίποτε όρθιο και κυρίως να εισπράξουν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις ολοένα αυξανόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τοΔημόσιο.
Η «αριστερή ευαισθησία» οδηγεί στο ξεπούλημα της ιδιωτικής περιουσίας – Σε πλήρη εφαρμογή το δόγμα «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη» - Στο στόχαστρο καταθέσεις, μισθοί, συντάξεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία οφειλετών
Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΑΑΔΕ προκαλούν «ίλιγγο»: Μόνο μέσα στον Ιούνιο του 2017, επιβλήθηκαν συνολικά 20.954 κατασχετήρια για χρέη προς το κράτος, δηλαδή γίνεται λόγος για τουλάχιστον 1.000 κατασχέσεις ανά εργάσιμη ημέρα.
Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με την ΑΑΔΕ, οι φορολογούμενοι οφειλέτες σε βάρος των οποίων έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονταν συνολικά σε 951.114 άτομα έως το τέλος Ιουνίου του 2017, έναντι 839.056 στο τέλος του 2016 και 930.160 στα τέλη Μαΐου του ιδίου χρόνου.
Αυτό, πρακτικά σημαίνει πως μόνο κατά το α’ εξάμηνο του 2017 επιβλήθηκαν συνολικά 112.058 κατασχετήρια!
Πρόκειται για αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, λοιπών εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα κλπ.) σε βάρος ισάριθμων οφειλετών.
Δυστυχώς, φαίνεται πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μοιάζει να αδυνατεί να καταλάβει το αυτονόητο: Η υπερφορολόγηση σε συνδυασμό με την ολοένα μειούμενη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων φορολογουμένων εξωθεί τα πράγματα στα άκρα.
Οι πολίτες υποφέρουν, αλλά η κυβέρνηση δείχνει αμετακίνητη σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των μνημονιακών της δεσμεύσεων, δηλαδή να τηρήσει πιστά το δόγμα των δανειστών, «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη».
Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Οικονομικών μοιάζουν να αγνοούν στοιχειώδεις γνώσεις Πολιτικής Οικονομίας: Όταν το κράτος επιβάλλει τέτοια σκληρά μέτρα και οι πολίτες «γονατίζουν», τότε μοιραία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξάνονται.
Το χειρότερο δε είναι πως κάτι τέτοιο επιβεβαιώνουν και τα ίδια τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, αλλά κανείς από τους «φωστήρες» του ΥΠΟΙΚ δεν μοιάζει να δίνει σημασία!
Το «φέσι» πάει... σύννεφο!
Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΑΑΔΕ, το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών κατά το α’ εξάμηνο του 2017 ανέρχεται σε 5,47 δισ. ευρώ.
Υπολογίζεται, μάλιστα πως σχεδόν τέσσερις στους δέκα Έλληνες πολίτες (περίπου 3,8 εκατ. φυσικά και νομικά πρόσωπα) χρωστούν στην εφορία.
Ενδεικτικά, από αυτούς, 2.388.899 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις έχουν οφειλές προς το ελληνικό Δημόσιο από ένα ευρώ έως και 500 ευρώ και το συνολικό ποσόν που χρωστούν φθάνει μόλις τα 340 εκατ. ευρώ.
Από τους παραπάνω, εξάλλου, 505.202, που αντιπροσωπεύουν το 11,7% του συνόλου, χρωστούν το πολύ μέχρι 10 ευρώ ο καθένας και συνολικά μόλις 1 εκατ. ευρώ, 398.004 έχουν οφειλές μέχρι 50 ευρώ και συνολικά 11,5 εκατ. ευρώ, ενώ 1.485.693, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 34,5% του συνόλου, οφείλουν από 50,01 έως και 500 ευρώ και συνολικά 327,8 εκατ. ευρώ.
Η ζοφερή αυτή εικόνα είναι ενδεικτική για το πού οδηγεί τη χώρα η οικονομική πολιτική αυτής της κυβέρνησης. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα καταχρεωμένο κράτος, όπου όλοι χρωστούν σε όλους, ενώ ο όρος «ιδιοκτησία» αρχίζει πλέον να θυμίζει ένα κακόγουστο ανέκδοτο, ιδίως αν σκεφτεί κανείς πως έχουν ήδη αρχίσει να δρουν στη χώρα οι άρπαγες και τα «κοράκια» των δανειστών.