Τρίτη αξιολόγηση - Ντομπρόβσκις: Σημαντικό να πετύχει η Ελλάδα πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ

Μήνυμα προς την Αθήνα να παραμείνει σταθερά προσηλωμένη στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται, ώστε να κλείσει με επιτυχία και η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, έστειλε σήμερα, Τετάρτη (20/09/2017) ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Τρίτη αξιολόγηση - Ντομπρόβσκις: Σημαντικό να πετύχει η Ελλάδα πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ
1'

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με το αίτημα του ΔΝΤ περί ανάγκης αξιολόγησης της ποιότητας του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών (Asset Quaity Review), ο κ. Ντομπρόβσκις σημείωσε: «Δεν θα έλεγα ότι τα τραπεζικά ζητήματα είναι αυτά που επείγουν περισσότερο στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης».

Πρόσθεσε δε: «Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, επανέρχεται σε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης και ανακτά τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, συμπεριλαμβανομένης της σταθερότητας του τραπεζικού τομέα. Το δημόσιο έλλειμμα μειώνεται, ενώ αργότερα μέσα στο μήνα η Ελλάδα θα εξέλθει της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος».

«Τώρα, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης η Ελλάδα είναι σημαντικό να πετύχει το 3,5%, αρχίζοντας από το επόμενο έτος», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και κατέληξε λέγοντας ότι κατά τη γνώμη του «τα τραπεζικά ζητήματα δεν είναι αυτά που επείγουν περισσότερο στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης, ωστόσο, η Ελλάδα όπως και άλλες χώρες πρέπει να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των κόκκινων δανείων και γι' αυτό είναι αναγκαία μια ευρωπαϊκή στρατηγική για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια», υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή