Κρίσιμο Eurogroup αλλά χωρίς συγκεκριμένες αποφάσεις για την Ελλάδα

Η Ελλάδα θα είναι το αντικείμενο συζήτησης στη σημερινή σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες...

Κρίσιμο Eurogroup αλλά χωρίς συγκεκριμένες αποφάσεις για την Ελλάδα
2'

Η Ελλάδα θα είναι αντικείμενο συζήτησης στη σημερινή σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Το Eurogroup δεν πρόκειται, ωστόσο, να λάβει αποφάσεις πριν του υποβληθεί η έκθεση των επιθεωρητών της τρόικας.

Η τρόικα αναμένεται να δώσει το πράσινο φως στην εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 8 δισ. ευρώ προκειμένου να αποφευχθεί επιδείνωση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, μετά και τα τελευταία επώδυνα μέτρα που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση.

Στις 13 Οκτωβρίου θα ακολουθήσει ειδικό Eurogroup για την Ελλάδα, στο οποίο θα δοθεί και τυπικά το πράσινο φως για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Στο σημερινό Eurogroup που θα ξεκινήσει στις 18:00 ώρα Ελλάδος στο Λουξεμβούργο, η ευρωζώνη θα προσπαθήσει να κάνει τα επόμενα βήματα αυτήν την εβδομάδα στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους με την άρση των εμποδίων για την υλοποίηση του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας.

Αύριο το πρωί θα συνεδριάσει και το Ecofin.

Tην ίδια στιγμή Παρίσι και Βερολίνο επιδιώκουν να βελτιώσουν τον τρόπο άσκησης της ηγεσίας της νομισματικής ένωσης. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η σύνοδος του γαλλο-γερμανικού διδύμου στη Γερμανία, για την επιτάχυνση της εφαρμογής των μέτρων ενίσχυσης της ευρωζώνης, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Η 'Αγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί θα συζητήσουν για "τους τρόπους και τα μέσα επιτάχυνσης της οικονομικής ολοκλήρωσης της ευρωζώνης".

"Μία αποτυχία της Ελλάδας, θα είναι αποτυχία για ολόκληρη την Ευρώπη", είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Αυτήν την εβδομάδα θα συνέλθει επίσης για τελευταία φορά, υπό την προεδρία του Ζαν-Κλοντ Τρισέ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και είναι πιθανή η λήψη απόφασης για τη μείωση των επιτοκίων απέναντι στην ανησυχητική επιβράδυνση των ρυθμών της οικονομικής ανάπτυξης

Πηγή: www.newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή