Ένα «μυστικό όπλο» στη μάχη κατά του μεγάλου «κουρέματος»

Ποιος είπε ότι το ενδεχόμενο ενός haircut της τάξης του 50% τρομάζει μόνο τις ελληνικές τράπεζες; Όπως είναι σε θέση να...

Ένα «μυστικό όπλο» στη μάχη κατά του μεγάλου «κουρέματος»
1'

Ποιος είπε ότι το ενδεχόμενο ενός haircut της τάξης του 50% τρομάζει μόνο τις ελληνικές τράπεζες; Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newscode.gr ανάλογο άγχος και αγωνία έχουν αυτή τη στιγμή και μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, οι οποίες εξακολουθούν να έχουν στα χαρτοφυλάκια τους μεγάλο αριθμό ελληνικών ομολόγων.

Χαρακτηριστική περίπτωση; Η Deutsche Bank, ο επικεφαλής της οποίας Γιόζεφ Άκερμαν, αυτή τη στιγμή, εμφανίζεται ως ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του εν εξελίξει PSI.

Ως γνωστόν, το τελευταίο προβλέπει ένα «κούρεμα» της τάξης του 21%, το οποίο συνιστά μεν χτύπημα για τους ισολογισμούς τους, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση είναι αντιμετωπίσιμο.

Το γεγονός ότι ένας τραπεζίτης του μεγέθους του CEO της Deutsche Bank τάσσεται ανοικτά υπέρ της εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, εκλαμβάνεται από την πλευρά της Αθήνας ως ένα πολύ μεγάλο «όπλο» στη μάχη που δίνει για τη διάσωση της με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν το αξιοποιεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα στο Newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή