Μέρκελ – Σαρκοζί: Μόνιμη λύση για την Ελλάδα και στο βάθος...«κουρείο»

Σε λύση για την Ελλάδα πριν από τα τέλη του μήνα συμφώνησαν Μέρκελ-Σαρκοζί...

Σε μόνιμη λύση για το ελληνικό χρέος πριν από τα τέλη Οκτωβρίου συμφώνησαν κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, χωρίς να ανακοινώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο κ. Σαρκοζί δήλωσε πως μια «διαρκής και σφαρική» λύση στην κρίση της Ευρωζώνης θα πρέπει να βρεθεί «πριν από το τέλος του μηνός και τη σύνοδο του G-20»

Θα περιμένουμε την έκθεση της Τρόικα για να λάβουμε τις αποφάσεις μας επισήμανε ο κ. Σαρκοζί, προσθέτοντας πως η Ελλάδα είναι κομμάτι της Ευρώπης και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για τη διάσωσή της.

Εξέφρασαν την αποφασιστικότητα τους να στηρίξουν τις τράπεζες, που είναι εκτεθειμένες στην κρίση.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την ανακεφαλαίωση των τραπεζών μας», υπογράμμισε η κ. Μέρκελ

Οι δυο ηγέτες τάχθηκαν υπέρ σημαντικών τροποποιήσεων των συνθηκών της Ε.Ε.

«Κούρεμα» 60% στο χρέος

Νωρίτερα Γερμανοί διαπραγματευτές δήλωσαν ότι, η Ευρωζώνη εξετάζει μέχρι και 60% μείωση του ελληνικού χρέους.

Πηγές προσκείμενες στη γερμανική κυβέρνηση δήλωσαν ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ληφθεί μια τελική απόφαση όσον αφορά στην έκταση του "κουρέματος" του ελληνικού χρέους και ότι καμία απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η έκθεση για την κατάσταση των δημοσιονομικών της Ελλάδας από το κλιμάκιο της Τρόικα.