Πιο κοντά η Αθήνα στη φορολόγηση καταθέσεων στην Ελβετία

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, είχε συνάντηση με τον Ελβετό υφυπουργό, αρμόδιο για τις διεθνείς χρηματοοικονομικές υποθέσεις, Μίκαελ Άμπουλ.

Οι δύο άντρες συζήτησαν το θέμα της επίτευξης μιας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για τη ρύθμιση των καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες, που θα μπορούσε να αποφέρει στην Αθήνα σημαντικά κεφάλαια μέσω της φορολόγησής τους.

Όπως ανακοίνωσε η ελβετική κυβέρνηση, οι δύο αξιωματούχοι αναφέρθηκαν στην πιθανότητα επίτευξης μιας συμφωνίας φορολόγησης των καταθέσεων, παρόμοιας με αυτήν που η Ελβετία υπέγραψε πριν από μερικές εβδομάδες με τη Γερμανία και τη Βρετανία.

Η τακτοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που έχουν καταθέσει Έλληνες φορολογούμενοι σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και η επιβολή φόρου στην πηγή στα μελλοντικά εισοδήματα από επενδύσεις, θα είναι οι βασικοί στόχοι της συμφωνίας αυτής.

Οι δύο χώρες θα αποφασίσουν τις επόμενες εβδομάδες για την έναρξη των μεταξύ τους διαπραγματεύσεων. Ελβετικά μέσα ενημέρωσης υπολογίζουν ότι τα ελληνικά κεφάλαια που έχουν τοποθετηθεί στα θησαυροφυλάκεια της Ελβετίας φτάνουν τα 350 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (περίπου 286,2 δισ. ευρώ).

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr