Εφορία: Έτσι θα πάρετε πίσω τις «παρκαρισμένες» πινακίδες σας

Οι οδηγοίμπορούν πλέον να βάλουν μπροστά τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητά τους «νοικιάζοντας» τις πινακίδεςτους με τον μήνα από την Εφορία.

Εφορία: Έτσι θα πάρετε πίσω τις «παρκαρισμένες» πινακίδες σας
1'

Οι οδηγοί μπορούν να πάρουν πίσω τις πινακίδες του καταβάλλοντας μέρος των τελών που αναλογούν για το σύνολο του έτους.

Η άρση της ακινησίας γίνεται κατόπιν εγγράφου αιτήματος του κατόχου του οχήματος, το οποίο τηρείται στο αρχείο της ΔΟΥ. Για τον υπολογισμό του ποσού των τελών κυκλοφορίας, ο μήνας που γίνεται η άρση της ακινησίας λογίζεται ως ολόκληρος μήνας, ανεξάρτητα από την ημερομηνία της άρσης εάν δηλαδή αυτή γίνεται στην αρχή ή στο τέλος του μήνα.

Πόσα θα πληρώσετε για τον «δανεισμό» των πινακίδων σας

  • Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 των, αναλογούντων στο όχημα, ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
  • Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των, αναλογούντων στο όχημα, ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
  • Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού (31/12/2018), καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών

Προσοχή: Η εμπρόθεσμη επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας στην περίπτωση άρσης της ακινησίας για έναν ή τρεις μήνες ή για το υπόλοιπο του έτους, γίνεται έως την τελευταία ημέρα της περιόδου κυκλοφορίας του οχήματος για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας και εάν αυτή είναι μη εργάσιμη ή συμπίπτει με επίσημη αργία, τα στοιχεία κυκλοφορίας επιστρέφονται την επόμενη εργάσιμη, για τη φορολογική διοίκηση, ημέρα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή