Αναδρομικά: 1,2 εκατ. συνταξιούχοι στη μάχη των αναδρομικών - Ποιες κατηγορίες προηγούνται

Στην πρώτη γραμμή για τα αναδρομικά στις επικουρικές βρίσκονται τέσσερις κατηγορίες συνταξιούχων. Πρόκειται για 1,2 εκατ. συνταξιούχους του δημοσίου και ιδιωτικού τομές που έχασαν με την έναν ή με τον άλλον τρόπο από τις αντισυνταγματικές μειώσεις του 2012.

Αναδρομικά: 1,2 εκατ. συνταξιούχοι στη μάχη των αναδρομικών - Ποιες κατηγορίες προηγούνται
1'

Υπενθυμίζεται πως με το νόμο 4093 του 2012 καταργήθηκαν τα δώρα, τα οποία στην επικουρική των συνταξιούχων ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα –π.χ Δήμοι – ήταν μέχρι τότε πλήρη.

Αναλυτικά οι 4 κατηγορίες συνταξιούχων που αναφέρονται και στο νόμο 4051 του 2012 είναι:

1. Μισθωτοί ιδιωτικού τομέα του ΙΚΑ - ασφαλίζονταν στο πρ. Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ).

2. Μισθωτοί συγκεκριμένων κλάδων του ιδωτικού τομέα - ασφαλίζονταν στο πρ. Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα και συγκεκριμένα ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, εμποροϋπάλληλοι, προσωπικό επιχειρήσεων οινοποιίας - ζυθοποιίας, υπάλληλων ναυτικών και τουριστικών πρακτορείων, χημικοί.

3. Δημόσιοι υπάλληλοι - ασφαλίζονταν στο πρ. Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ). Επίσης οι εργαζόμενοι σε Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και Δημοτικοί Υπάλληλοι.

4. Εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες - ασφαλίζονταν στο πρ. Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων και στο πρ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

Διαβάστε επίσης:

Ηλιούπολη: Ανατίναξαν ATM και «γκρέμισαν» το κατάστημα - Γέμισε ο δρόμος χαρτονομίσματα! (pics)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή