Ζημιές 38 εκατ. ευρώ για την ΔΕΗ

Τα αποτελέσματα της για το τρίτο τρίμηνο ανακοίνωσε η ΔΕΗ, που παρουσίασε ζημίες μεγαλύτερες των αναμενόμενων.

Ζημιές 38 εκατ. ευρώ για την ΔΕΗ
1'

Συγκεκριμένα οι ζημίες διαμορφώθηκαν στα 38 εκατ. ευρώ, έναντι προβλέψεων για ζημίες 14,9 εκατ. ευρώ και είναι το πρώτο ζημιογόνο τρίμηνο της επιχείρησης από τα τέλη του 2009.

Τα αποτελέσματα της αποδίδονται στην αύξηση του κόστους ενέργειας και των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις, καθώς και τη μειωμένη ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Ο κύκλος εργασιών εμφανίζεται μειωμένος κατά 5,9% στα 4,20 δις ευρώ, καθώς επιχειρήσεις και καταναλωτές συνεχίζουν να περιορίζουν την χρήση ηλεκτρικού ρεύματος και να στρέφονται σε φθηνότερους εναλλακτικούς παρόχους.

Για το σύνολο του έτους, η εταιρία προέβλεψε ότι η μείωση εσόδων από πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας θα διαμορφωθεί στο 6% περίπου σε σχέση με το 2010, με το αντίστοιχο ποσοστό μείωσης του κύκλου εργασιών να διαμορφώνεται στο 5% περίπου.

Οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις εκτοξεύθηκαν στα 42 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, όσο περίπου για ολόκληρο το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η ΔΕΗ σχημάτισε τις παραπάνω προβλέψεις καθώς ανησυχεί ότι πολύς κόσμος ίσως να μην πληρώσει τους λογαριασμούς ηλεκτρικού.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή