Προσωρινός αέρας αισιοδοξίας στο ΧΑ

Μεγάλη άνοδο σημείωσε το χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα μετά τις χθεσινές απώλειες που προκάλεσε η διαγραφή κάποιων ελληνικών μετοχών από τον δείκτη MSCI Greece.

Προσωρινός αέρας αισιοδοξίας στο ΧΑ
1'

Παράλληλα στο θετικό κλίμα συνέβαλε η αισιοδοξία για την την εξεύρεση κάποιας λύσης από τους Ευρωπαίους ηγέτες που συναντώνται την επόμενη εβδομάδα για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,87% στις 690,68 μονάδες με τις τράπεζες να ενισχύονται 3,11%.

"Ουσιαστικά έφυγε από την μέση η αναδιάρθρωση του MSCI, η οποία είχε προκαλέσει τις πιέσεις των προηγούμενων ημερών", σχολίασε η Νατάσα Ρουμαντζή, επικεφαλής ανάλυσης στην Πειραιώς Χρηματιστηριακή. "Σε συνδυασμό με το εξωτερικό που ελπίζει ότι θα υπάρξει κάποια λύση στο θέμα της ευρωζώνης, αντιδράσαμε και εμείς".

Έντονη άνοδο κατέγραφε και η Ευρώπη το απόγευμα της Παρασκευής, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 300 να κινείται καταγράφει την μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο στην τριετία, καθώς διάχυτη είναι η αισιοδοξία για την λήψη γενναίων αποφάσεων για την κρίση στην ευρωζώνη στη σύνοδο κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικό, Dow Jones και ο Nasdaq κατεγράφαν κέρδη πάνω από 1% μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την απασχόληση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η ανεργία υποχώρησε στο 8,6% τον Νοέμβριο, ενώ αναλυτές είχαν προβλέψει ότι θα έμενε αμετάβλητη στο 9%.

Τον ίδιο μήνα δημιουργήθηκαν συνολικά 120.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή