Σαρκοζί: Η ΕΕ μπορεί να εκραγεί

«Κίνδυνος έκρηξης» ελλοχεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν δεν υλοποιηθεί η γαλλογερμανική συμφωνία, προειδοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του.
Σαρκοζί: Η ΕΕ μπορεί να εκραγεί
1'

«Η Ευρώπη δεν έχει βγει από την κρίση. Εγκυμονεί κίνδυνος έκρηξης όσο δεν ενεργοποιούνται οι αποφάσεις που ελήφθησαν από κοινού με την Άνγκελα Μέρκελ», είπε ο Σαρκοζί, αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχε τη Δευτέρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Η φιλοδοξία δε του Γάλλου προέδρου είναι «η επανίδρυση» της Ευρώπης: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε η πιο ανοιχτή αγορά του κόσμου και να δεχόμαστε προϊόντα χωρών που δεν σέβονται κανένα κανόνα. Γι' αυτό πρέπει να ανασυντάξουμε τις συνθήκες».

Ο Νικολά Σαρκοζί προσέθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, ενώ οι δανειστές έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους. «Για να την ανακτήσει (την εμπιστοσύνη), υπάρχει μόνο μία στρατηγική: η συμμαχία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική», τόνισε.

Επίσης, κάλεσε τους επικριτές της γαλλογερμανικής συμμαχίας να διατυπώσουν τις προτάσεις τους: «Συμμαχία με την Ιταλία; Με την Ισπανία;».

Ο Γάλλος πρόεδρος κατέληξε προειδοποιώντας την αντιπολίτευση να μην υποκινεί το γαλλικό εθνικισμό.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή