Αδιέξοδο στον πρώτο γύρο συζητήσεων για το PSI

Δεν υπήρξε συμφωνία στο πρώτο γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και πιστωτών για το PSI, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters τραπεζικό στέλεχος.

Αδιέξοδο στον πρώτο γύρο  συζητήσεων για το PSI
1'


Οι συζητήσεις, που ολοκληρώθηκαν την Τρίτη, θα συνεχιστούν, είπε το ίδιο τραπεζικό στέλεχος στο πρακτορείο.

Εκπρόσωποι του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) και ο επικεφαλής του Τσάρλς Νταλάρα πραγματοποίησαν την Δευτέρα και την Τρίτη σειρά επαφών με Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους.

"Δόθηκε στην Ελλάδα μια πρόταση (από τους ιδιώτες) και θα εξεταστεί. Δεν απορρίφθηκε, αλλά δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί συμφωνία από σήμερα", είπε τραπεζίτης που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις και ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Οι πιστωτές της Ελλάδας προτίθενται να εξετάσουν την προσφορά που έχει υποβάλει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του PSI φθάνει τα νέα ομόλογα που θα λάβουν να έχουν το ίδιο καθεστώς- προτιμώμενου πιστωτή - με τα δάνεια του επίσημου τομέα, είπε την Τρίτη τραπεζίτης που συμμετέχει στις συζητήσεις.

"Οι τράπεζες ήλθαν ένα βήμα πιο κοντά στην πρόταση του Δημοσίου, υπό την προϋπόθεση ότι τα νέα ομόλογα θα έχουν περίπου το ίδιο πιστωτικό καθεστώς με αυτό των δανείων του επίσημου (κρατικού) τομέα", είπε ο τραπεζίτης.

"Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην δομή της συμφωνίας και όχι τόσο στο ύψος του επιτοκίου (των νέων ομολόγων), πρόσθεσε. "Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που απομένει να διευθετηθούν".


Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή