Θεσσαλονίκη: Πρόβατα εγκλωβίστηκαν σε βάλτο– Η επιχείρηση πυροσβεστικής και εθελοντών

Η Εθελοντική Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Δρυμού και η πυροσβεστική έστησαν αυτοσχέδιες εξέδρες και απελευθέρωσαν τα ζώα με σχοινιά
1'

Σε βάλτο με κοπριά εντοπίστηκε εγκλωβισμένο ένα κοπάδι με πρόβατα στην περιοχή Άγιος Βασίλειος της Θεσσαλονίκης. Ένα από τα πρόβατα που ανήκουν σε παρακείμενο μοναστήρι ξέφυγε από την πορεία του με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν και άλλα και κάπως έτσι το κοπάδι των τετράποδων ζώων βρέθηκε κολλημένο σε έναν αυτοσχέδιο χώρο απόθεσης κοπριάς.

Όπως αναφέρει το voria.gr, η πυροσβεστική υπηρεσία που κλήθηκε από περαστικούς ζήτησε συνδρομή από τα μέλη της Εθελοντικής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Δρυμού και αμέσως στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των ζώων.

«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση, καθώς τόσο τα ζώα, όσο και εμείς βουλιάζαμε στον βούρκο», δήλωσε στο τοπικό μέσο ενημέρωσης ο πρόεδρος της Ομάδας Διάδωσης Δρυμού, Νίκος Γιάμπαστος εξηγώντας στη συνέχεια: «με τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας στήσαμε αυτοσχέδιες εξέδρες με μεταλλικές σκάλες και παίρναμε τα ζώα ένα-ένα αγκαλιά. Στη συνέχεια τα δέναμε με ασφάλεια με σχοινιά και τα τραβούσαμε προσεχτικά έξω. Στόχος μας ήταν να απεγκλωβιστούν, χωρίς όμως να κινδυνέψουν ή να τραυματιστούν».

Σχετικές ειδήσεις