Κεραμέως: Έτσι θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία - Αυτό είναι το πρόγραμμα των Πανελλαδικών

Άνοιγμα σχολείωνKορονοϊός: «Από την πρώτη ημέρα ακούμε τους ειδικούς και με βάσει τις δικές τους κρίσεις λαμβάνονται οι αποφάσεις», τονίζει η υπουργός Παιδείας.
INTIME NEWS
5'

«Στο τέλος Απριλίου υπήρξαν νέα δεδομένα αναφορικά με την σχέση των παιδιών με τον κορονοϊό και νέες μελέτες για συγκλονιστικές συνέπειες στην επαγγελματική, κοινωνική και ψυχολογική εξέλιξη των παιδιών, λόγω της διακοπής των σχολείων αυτές τις εβδομάδες», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής (01/05).

Η υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι, «πήραμε νωρίς μέτρα και σκληρά μέτρα, για να μπορέσουμε να ανοίξουμε ξανά τα σχολεία, σε μια δυναμική διαδικασία που θα επανεξετάζεται διαρκώς από τους ειδικούς και με την λήψη όλων των μέτρων για την προστασία των παιδιών και της δημόσιας υγείας».

«Στα εκ περιτροπής μαθήματα, λόγω του μικρότερου αριθμού των παιδιών, η διαδικασία είναι πιο έντονη, άρα είναι ένας πλήρης μήνας μαθημάτων», είπε η Νίκη Κεραμέως, αντικρούοντας τα επιχειρήματα που είχε διατυπώσει και πάλι στον ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, λέγοντας ότι η πρόοδος των μαθημάτων θα είναι ελάχιστη και ουσιαστικά δυσανάλογο όφελος σε σχέση με την επικινδυνότητα που ενέχει το άνοιγμα των σχολείων.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός – Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Μεγάλο το ρίσκο από το άνοιγμα των σχολείων

Η κ. Κεραμέως επεσήμανε ακόμη ότι «υπάρχει ήδη οπτικοακουστικό υλικό που έχει ετοιμαστεί από ειδικούς για μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν στις αρχές της εβδομάδας στα σχολεία για περαιτέρω ενημέρωση, έχει προβλεφθεί και καθαρισμός των αιθουσών ενδιάμεσα στα μαθήματα και όχι μόνο μετά το τέλος των μαθημάτων. Ακόμη, ότι με υπουργική απόφαση θα απαγορευτεί η λειτουργία των κυλικείων, όπως ζήτησαν οι ειδικοί, ενώ θα υπάρχουν και εκ περιτροπής διαλείμματα ακόμη και στα εκ περιτροπής μαθήματα, προς αποφυγή του συγχρωτισμού», ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν οδηγίες προς όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και ότι η πρώτη ημέρα των μαθημάτων θα αφιερωθεί στην ενημέρωση όλων για τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που θα πρέπει να τηρούνται.

Μιλώντας για με την χρήση μάσκας από μαθητές, επανέλαβε μια σειρά λόγων για την οποία θα είναι προαιρετική στα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές, ενώ θα είναι υποχρεωτική όταν οι μαθητές χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Είναι καθοριστικός αυτός ο μήνας. Αντιλαμβάνομαι τους φόβους και τις ανησυχίες των γονιών, αλλά από την Δευτέρα επιστρέφει η κοινωνία σε μια νέα κανονικότητα. Τον Σεπτέμβριο, που θα είναι και πιο χαμηλές οι θερμοκρασίες, τι θα οδηγήσει τους γονείς να είναι πιο ήσυχοι», αναρωτήθηκε η κ. Κεραμέως, σχολιάζοντας αναφορές ότι θα υπάρξει μεγάλο πλήθος γονέων που θα προτιμήσει να κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι και εκτός σχολείου.

Δείτε όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για την Παιδεία στην παρακάτω gallery:

Πανελλήνιες 2020: Αυτό είναι το πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων

Το πρώτο μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (Γενικής Παιδείας) για τα ΓΕΛ και τα Νέα Ελληνικά (Γενικής Παιδείας) για τα ΕΠΑΛ.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα δώσουν εξετάσεις και με το νέο σύστημα (εξέταση στο μάθημα της Κοινονιωλογίας αντί Λατινικών και απουσία συντελεστών βαρύτητας στις βαθμολογίες των μαθημάτων, οι διαφορές μεταξύ άλλων) και με το παλιό.

Έτσι, οι υποψήφιοι που θα εξεταστούν με το ΝΕΟ σύστημα, στις 17/6 θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Στη συνέχεια, στις 19/6 θα εξεταστούν στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και στην Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).

Ακολουθούν, η εξέταση στη Φυσική στις 22/6 (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στις 24/6 στην Ιστορία και την Πληροφορική, των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εξέταση στις 26/6 στην Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που θα δώσουν με το ΠΑΛΙΟ σύστημα, θα έχουν κατά βάση κοινό πρόγραμμα με όσους δώσουν με το νέο. Εξαίρεση, στις 22/6 θα πραγματοποιηθεί η εξέταση των Λατινικών (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), στις 24/6 η εξέταση του μαθήματος «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και στις 26/6 η εξέταση του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Σε ό,τι αφορά τα ΕΠΑΛ, μετά την εξέταση των Νέων Ελληνικών (16/6), θα πραγματοποιηθεί η εξέταση στα Μαθηματικά ('Αλγεβρα) στις 18/6. Στη συνέχεια, από τις 20 έως και τις 30/6 θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 και είναι κοινή για τους υποψηφίους. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Εξαίρεση, το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο (ΕΠΑΛ), για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Σημειώνεται ότι ακόμα αναμένεται το πρόγραμμα των Ειδικών Μαθημάτων.

Ένα ακόμη βήμα, η ανακοίνωση του αριθμού εισακτέων. Παρ'όλο που η ανακοίνωση του ακριβή αριθμού δεν έχει γίνει από πλευράς υπουργείου, ωστόσο η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε διαδικτυακά είχε αναφέρει ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη αλλαγή σε σχέση με τον περυσινό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε για μία σέλφι - Τραγωδία στην προσπάθεια να γιορτάσει την λήξη της καραντίνας

Σχετικές ειδήσεις