Πανελλήνιες 2020: Νέα εξεταστικά κέντρα σε Κρήτη, Ξάνθη, Αχαΐα

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020: Τι ανέφερε στη Βουλή η Νίκη Κεραμέως - Αρνήθηκε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι μειώθηκαν τα εξεταστικά κέντρα.

Πανελλήνιες 2020: Νέα εξεταστικά κέντρα σε Κρήτη, Ξάνθη, Αχαΐα
ΑΠΕ-ΜΠΕ
5'

Υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί την Τρίτη (23/06) θα προβλέπει τη λειτουργία τριών επιπλέον εξεταστικών κέντρων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, σε Κρήτη, Αχαΐα και Ξάνθη. Αυτό έκανε γνωστό η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών, Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ και Σοφίας Σακοράφα από το ΜεΡΑ25.

Τόσο ο κ. Κεγκέρογλου όσο και η κυρία Σακοράφα τόνισαν την ανάγκη να εξασφαλιστεί χωρίς αποκλεισμούς η ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ επεσήμαναν ότι ιδιαίτερα για τα απομακρυσμένα νησιά δημιουργούνται άνισες συνθήκες για τους διαγωνιζόμενους.

Η κυρία Κεραμέως απέρριψε τις αιτιάσεις ότι μειώθηκαν τα εξεταστικά κέντρα, αντιτείνοντας ότι φέτος λειτουργούν 1.154 αντί 1.092 που ήταν στην περσινή εξεταστική χρονιά, δηλαδή επιπλέον 62, προκειμένου όπως είπε, να τηρηθούν στο ακέραιο τα μέτρα πρόληψης υγιεινής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού που είχαν εισηγηθεί οι ειδικοί επιστήμονες.

Πανελλήνιες 2020: Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Τέταρτη ημέρα Πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ την Τρίτη (23/06), με τους υποψήφιους να εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 είναι τα εξής:

  • Ναυτικό Δίκαιο - Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία - Εφαρμογές,
  • Αρχιτεκτονικό Σχέδιο,
  • Δίκτυα Υπολογιστών και
  • Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πρόγραμμα υποψηφίων ΓΕΛ

Την Τετάρτη (24/06), θα πραγματοποιηθεί η εξέταση στην Ιστορία και την Πληροφορική, των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εξέταση στις 26/6 στην Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που θα δώσουν με το παλαιό σύστημα, θα έχουν κατά βάση κοινό πρόγραμμα με όσους δώσουν με το νέο, με εξαίρεση, ότι στις 22/6 θα πραγματοποιηθεί η εξέταση των Λατινικών (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), στις 24/6 η εξέταση του μαθήματος «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και στις 26/6 η εξέταση του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Τα ειδικά μαθήματα

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από την 1η έως την 13η Ιουλίου 2020.

Αναλυτικότερα, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν με την εξέταση των Αγγλικών (1η Ιουλίου και θα συνεχιστούν με το Ελεύθερο και το Γραμμικό Σχέδιο (2 Ιουλίου και 3 Ιουλίου, αντίστοιχα). Η πρώτη εβδομάδα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθεί με την εξέταση των Ιταλικών (4 Ιουλίου).

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στα Γερμανικά (6 Ιουλίου), τα Γαλλικά (7 Ιουλίου) και τα Ισπανικά (8 Ιουλίου).

Οι υπόλοιπες ημέρες θα είναι αφιερωμένες στην εξέταση των μουσικών ειδικών μαθημάτων: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Δεξιοτήτων (10 Ιουλίου), Μουσική Αντίληψη και Γνώση (11 Ιουλίου) και Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (13 Ιουλίου).

Όσον αφορά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Υγειονομικών Εξετάσεων και της Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αυτό έχει οριστεί από τις 29 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2020

Για μία ακόμη χρονιά, το Νewsbomb.gr βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων.

Το Νewsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ» θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2020 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2020, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Τα sos πριν από τις εξετάσεις

  1. Το πρωί πρέπει να είστε στο εξεταστικό κέντρο στην ώρα σας. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 8.30 π.μ., κοινή για τους μαθητές ημερήσιων και εσπερινών λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.
  2. Όση ώρα είστε στο προαύλιο μην ξεκινήσετε συζητήσεις περί SOS θεμάτων. Όλα τα θέματα είναι πιθανόν να «πέσουν» στις εξετάσεις. Πολλές φορές, μάλιστα, η επιτροπή των εξετάσεων έχει «βάλει» θέματα που είχαν ζητηθεί και την προηγούμενη χρονιά ή τα προηγούμενα χρόνια, φυσικά διατυπωμένα με διαφορετικό τρόπο και με άλλα ζητούμενα. Συνεπώς, μια τέτοια συζήτηση μόνο άγχος θα σας προκαλέσει.
  3. Όταν φτάσετε στο εξεταστικό κέντρο, πρέπει να έχετε μαζί σας το δελτίο εξεταζομένου, την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο, δύο στυλό διαρκείας, μολύβι και γομολάστιχα. Επίσης, επιτρέπεται νερό ή κάποιο αναψυκτικό.
  4. Δεν επιτρέπεται το κινητό, ακόμη κι αν είναι κλειστό. Εάν ο καθηγητής το εντοπίσει πάνω σας, έχει το δικαίωμα ακόμη και να σας μηδενίσει το γραπτό. Γι’ αυτό μην το πάρετε μαζί σας.
  5. Τα ίδια ισχύουν για τα σκονάκια και για την αντιγραφή. Σύμφωνα με τον νόμο, ο μαθητής που αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο, σημειώσεις ή από το γραπτό άλλου συμμαθητή του, που δολιεύεται την εξέταση και γενικώς δεν συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις των επιτηρητών, απομακρύνεται από την αίθουσα και το γραπτό του μηδενίζεται. Η λυκειακή επιτροπή πριν από την επιβολή της ανωτέρω ποινής καλεί σε προφορική απολογία τον μαθητή και συντάσσει σχετικό πρακτικό που υπογράφεται από τον πρόεδρο, τα δύο μέλη της και τον γραμματέα αυτής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχηματάρι: Σοκάρουν οι εικόνες από το τροχαίο - Έκλεισε η Αθηνών - Λαμίας

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή