Κορονοϊός - Σχολεία: Τα δύο σενάρια για την επιστροφή στα θρανία

Κορονοϊός: Στα χέρια των επιστημόνων οι αποφάσεις για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο.
INTIME NEWS
1'

Μία εβδομάδα νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές, θα ανοίξουν φέτος τα σχολεία καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρέασει και την Εκπαίδευση.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, τα οποία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Το πρώτο κκουδούνι θα χτυπήσει νωρίτερα, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να αξιοποιήσουν τον χρόνο αυτό για να κάνουν επαναλήψεις.

Η υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν δύο εναλλακτικές για τη λειτουργία των σχολείων. Η πρώτη είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα με όλους τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Η δεύτερη εναλλακτική είναι να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία με τμήματα έως 15 μαθητών και με όλα τα μέτρα προστασίας.

Το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο και για τις δύο εναλλακτικές, όπως τόνισε η κ. Κεραμέως, η οποία συμπλήρωσε ότι είναι αρκετά νωρίς για να ληφθούν αποφάσεις, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχώς αλλάζουν. Οι ειδικοί θα αποφασίσουν τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία, όταν πλησιάζει η ώρα για το πρώτο κουδούνι.

Πηγή: ΕΡΤ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επιστράτευση: Δείτε ποιες ηλικίες καλούνται σε περίπτωση επιστράτευσης