Άνοιγμα σχολείων: Διίστανται οι απόψεις - Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις

Lockdown: Δεν βγήκε «λευκός» καπνός για το άνοιγμα των σχολείων κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπ. Υγείας το απόγευμα της Τρίτης.
2'

Αργά το απόγευμα της Τρίτης τελείωσε η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, παρουσία της υπ. Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως, σχετικά με το άνοιγμα ή όχι των σχολείων μετά τις 7 Ιανουαρίου, όταν λήγει και τυπικά το lockdown.

Το κλίμα ήταν τεταμένο καθώς οι απόψεις που εκφράστηκαν ήταν αρκετές. Σήμερα, λοιπόν, έπειτα από πληροφορίες του Newsbomb.gr δεν λήφθηκε καμία απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων, καθώς οι απόψεις των λοιμωξιόλογων διίστανται.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στη νέα συνεδρίαση της επιτροπής που πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (04/01), όπου οι επιστήμονες θα αξιολογήσουν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Το παραπάνω προκύπτει ως αποτέλεσμα εντονότατου προβληματισμού με το επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΙ, όπως αυτό προκύπτει από την συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη, να είναι το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων με προτεραιότητα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στις 8 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών και των μελών της επιτροπής φαίνεται να προτάσσει αυτό το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων με προτεραιότητα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στις 8 Ιανουαρίου, ενώ επικρατεί έντονος προβληματισμός όσον αφορά το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή των Γυμνασίων και των Λυκείων. Ειδικότερα τα Λύκεια δε αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή προβληματισμού, καθώς ο βαθμός της μεταδοτικότητας σε αυτά φαίνεται μεγαλύτερος.

Σχεδόν οι μισοί λοιμωξιολόγοι - μέλη της επιτροπής - ζήτησαν να καταγράψουν και να εξετάσουν διεξοδικά και άλλα επιδημιολογικά στοιχεία των επόμενων ημερών προκειμένου να είναι βέβαιοι ότι το άνοιγμα και για αυτή τη βαθμίδα εκπαίδευσης θα είναι ασφαλές.

Σημειώνεται πως υπήρξαν, όπως φαίνεται και κάποιες μεμονωμένες φωνές που τάχθηκαν υπέρ του «οριζόντιου ανοίγματος» όλων των βαθμίδων στις 11 ή 15 Ιανουαρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Παράταση σκληρών μέτρων σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Κοζάνη - Πού θα γίνει άρση