Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021: Πού οφείλονται οι καθυστερήσεις στη μετάδοση των θεμάτων
Στο τρίτο μάθημα εξετάζονται σήμερα Παρασκευή οι μαθητές των Γενικών Λυκείων που δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις και έντονες είναι οι ανησυχίες για μια πιθανή νέα καθυστέρηση στη μετάδοση των θεμάτων, πράγμα το οποίο συνέβη όχι μόνο την πρώτη ημέρα, αλλά και την Τετάρτη, που η καθυστέρηση ήταν μεγαλύτερη από μία ώρα. Το πρόβλημα αποδίδεται στο νέο σύστημα μετάδοσης των θεμάτων.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, μέχρι τώρα υπήρξε καθυστέρηση στην έναρξη της εξέτασης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαμαρτυρίες υποψηφίων και καθηγητών.
Οι καθυστερήσεις αποδίδονται στη μετάβαση που έγινε φέτος από το προηγούμενο σύστημα μετάδοσης θεμάτων (VBI) στο νέο (ΣΑΜ). Μάλιστα, κατά τις δοκιμαστικές εκπομπές που έγιναν τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι το νέο σύστημα είχε –σε ορισμένες περιπτώσεις– πρόβλημα.
Επόμενη εξέταση των μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) θα είναι το Σάββατο, 19 Ιουνίου στην Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), τα Δίκτυα Υπολογιστών και τις Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.
Υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και λοιπό προσωπικό θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα, αφού έχουν πραγματοποιήσει αυτοδιαγνωστικό τεστ (Self test) και με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.
Η ώρα έναρξης της εξέτασης έχει οριστεί στις 8:30 π.μ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8.00 π.μ..
Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2021
Για μία ακόμη χρονιά, το Νewsbomb.gr θα βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων.
Το Νewsbomb.gr, θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2021 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2021, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.
Νέο Φροντιστήριο: 53 χρόνια επιτυχίες
Ο όμιλος Νέο Φροντιστήριο, ιδρύθηκε το 1968 και σήμερα αριθμεί πάνω από 80 εκπαιδευτικά κέντρα με 600 καθηγητές, 100 συνεργάτες διευθυντές σπουδών κάθε ειδικότητας, πλήρη σειρά εκδόσεων και πλούσιο ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό. Η πλούσια ακαδημαϊκή του παράδοση διατηρείται αναλλοίωτη, αφού οι άνθρωποι του βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση αφουγκραζόμενοι τις νέες εξελίξεις και προκλήσεις της εποχής, κάτι που επιβεβαιώθηκε περίτρανα στην πρόσφατη περιπέτεια της πανδημίας. Η διαχρονική πρωτοκαθεδρία του οργανισμού στην προετοιμασία των μαθητών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανεξαρτήτως του τρόπου εισαγωγής τους, καταδεικνύεται από τα αποτελέσματα, αφού κάθε χρόνο πάνω από 1200 μαθητές των φροντιστηρίων μας εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Υπολογίζεται ότι πάνω από 60.000 σημερινοί επιστήμονες πέρασαν από τα θρανία του όλα αυτά τα χρόνια!
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το https://neo.edu.gr/
Διαβάστε επίσης:
Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021:Παράλληλο Μηχανογραφικό - Ειδικότητες και αριθμός εισακτέων στα ΔΕΙΚ
Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021: Ποιοι υποψήφιοι θα λάβουν 350 ευρώ
Πανελλήνιες – Πανελλαδικές 2021: Αυτές είναι οι δομές για επαναληπτικά τεστ μαθητών, εκπαιδευτικών
Πανελλήνιες- Πανελλαδικές 2021: Σε ποιες σχολές αναμένεται να αυξηθούν οι βάσεις εισαγωγής και γιατί
Πανελλήνιες 2021: Η διαχείριση του άγχους των υποψηφίων - Οδηγίες από την ψυχολόγο Βεατρίκη Γλυνού