Βάσεις 2021: Τι δηλώνουν οι πρώτοι των πρώτων για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Βάσεις 2021: Επιτυχόντες που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα.

Βάσεις 2021 πρωτεύσαντες
Οι πρώτοι των πρώτων μιλούν για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια και τις σχολές της αρεσκείας τους
ΙΝΤΙΜΕ/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
12'

Το πρωί της Παρασκευής δόθηκε τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Δύο επιτυχόντες που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα. Μιλώντας στην ΕΡΤ η Σοφία Βάγια που συγκέντρωσε 19.866 μόρια και πέρασε πρώτη στη Νομική Αθηνών, είπε ότι η Νομική ήταν το όνειρό της από μικρή, καθώς ταίριαζε με την ιδιοσυγκρασία της.

Ακόμη παρατήρησε πως είχε κλίση στα θεωρητικά μαθήματα, ενώ ήταν καλή και στον λόγο. Ωστόσο έκρινε πως η Νομική Σχολή ήταν μια καλή επιλογή. Μάλιστα επεσήμανε πως αν και περίμενε ότι είχε γράψει καλά, έμεινε έμεινε έκπληκτη όταν ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες της. Όσον αφορά το γεγονός ότι έπρεπε να παρακολουθήσει τα μαθήματά της εν μέσω πανδημίας, δήλωσε ότι με τον καιρό βρήκε τις ισορροπίες της.

Με την σειρά του, ο Κοσμάς Κατρούνας, ο οποίος συγκέντρωσε 18.945 μόρια και εισέρχεται τρίτος στο τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ. Μιλώντας και εκείνος στην ΕΡΤ δήλωσε ότι ήταν όνειρο ζωής για εκείνον να εισέλθει στη δημοσιογραφία.

Ποιο ήταν το κριτήριο επιλογής των σχολών για τους πρωτεύσαντες στη Θεσσαλονίκη

Με την ανακοίνωση των βάσεων από το υπουργείο Παιδείας μαθητές και μαθήτριες, δημόσιων αλλά και ιδιωτικών λυκείων της Θεσσαλονίκης, γέμισαν από χαμόγελα για το ότι κατάφεραν να πιάσουν τον στόχο τους αλλά και από υπερηφάνεια, διότι παρά τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία στη διδασκαλία και την παρακολούθηση των μαθημάτων, ο στόχος επιτεύχθηκε. Και όπως φαίνεται, εκ του αποτελέσματος, οι περισσότεροι επέλεξαν να μείνουν στον τόπο κατοικίας τους για σπουδές.

Η Άννα Δασκοπούλου με 21.725 μόρια πέρασε 1η στην Αρχιτεκτονική Θεσσαλονίκης. «Είχα κάνει την προσπάθεια μου. Είχα απαιτήσεις από τον εαυτό μου, όμως δεν περίμενα και την πρωτιά», είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Η μαθήτρια του Κολεγίου «Ανατόλια» υπογράμμισε πως λόγω της πανδημίας οι συνθήκες ήταν δύσκολες και τόσο η ίδια όσο και οι συμμαθητές της καθώς επηρεάστηκαν «και ψυχολογικά και πρακτικά. Μας έλειπε η επαφή όλο αυτό το διάστημα, όμως τελικά τα καταφέραμε».

Φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι πλέον η Σοφία Κλεμπετσάνη, μαθήτρια του 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου. Χαρούμενη και δικαιωμένη δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και παράλληλα ανυπόμονη να βρεθεί στο αμφιθέατρο της Σχολής της.

«Μένω στη Θεσσαλονίκη, ήθελα να μείνω και Θεσσαλονίκη. Τώρα, ανυπομονώ να πάμε κανονικά στα πανεπιστήμια. Ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά και ψυχολογικά αλλά και στον εκπαιδευτικό τομέα τα προηγούμενα χρόνια λόγω κορονοϊού», είπε χαρακτηριστικά. Παρά το ότι είναι ακόμη νωρίς, η 18χρονη αρχίζει να σκέφτεται και την ειδικότητα που θα ακολουθήσει, που όπως φαίνεται θα είναι η παθολογία.

Ο Γιώργος Κατιρτζής πέρασε 2ος στη Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη, γράφοντας άριστα στις πανελλήνιες εξετάσεις και συγκεντρώνοντας 19.150 μόρια. Αυτή, όμως, ήταν η πρώτη του επιλογή και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη. «Με ενδιαφέρει η Γλωσσολογία ως αντικείμενο και γι' αυτό είχα ως πρώτη προτίμηση τη συγκεκριμένη Σχολή. Θέλω να εξερευνήσω το φάσμα των γνώσεων που προσφέρει η Φιλολογία. Βλέπω τη Σχολή μου ως ...ταξίδι», πρόσθεσε από την πλευρά του ο μαθητής του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. «'Ηθελα να μείνω Θεσσαλονίκη, αν και στο μέλλον σκέφτομαι είτε το μεταπτυχιακό, είτε να φύγω στο εξωτερικό», συμπήρωσε.

Βόλος: Πέρασε πρώτη στo τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ με 19.488

Όχι μόνο κατάφερε να κόψει το νήμα των πανελλαδικών εξετάσεων πρώτη στα ΓΕΛ της Μαγνησίας, όχι μόνο κατάφερε να εισαχθεί στην πρώτη της επιλογή, που είναι η Ψυχολογία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά κατάφερε και την πρώτη θέση εισαγωγής στην εν λόγω σχολή.

Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Βόλου με 19488 μόρια έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα magnesianews.gr ανυπομονεί να ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα και η νέα της φοιτητική πραγματικότητα.

Η Κωνσταντίνα έγραψε 19 στην Έκθεση, 20 στην Κοινωνιολογία, 19.7 στην Ιστορία και 19.3 στα Αρχαία. Λάτρης των τεχνών, τόνισε πως την ενδιέφερε πάντα η Ψυχολογία, καθώς είναι μια ανθρωποκεντρική Σχολή. Φυσικά, έχοντας την αγάπη και το μεράκι των τεχνών, αποτελεί και μια επιστήμη που μπορεί να συνδυαστεί και με τις Τέχνες.

Για την Κωνσταντίνα ο στόχος επιτεύχθηκε και το μεγάλο της χαμόγελο, όπως και η αισιοδοξία της για το μέλλον σφραγίζουν με τον καλύτερο τρόπο αυτή την επιτυχία της.

Έτοιμη για τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ είναι και η Κυριακή Κυριακού, μαθήτρια του Ελληνικού Κολεγίου, που έγραψε 18.200 μόρια. ‘Ηταν η πρώτη της επιλογή και επιθυμώντας να δώσει μια συμβουλή προς τα παιδιά που θα βρεθούν στην ίδια θέση των πανελληνίων εξετάσεων την επόμενη χρονιά υπογράμμισε πως «θέλει πρόγραμμα και όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος».

Αμφιλοχία: Σε Νομική και Πολυτεχνείο οι δύο μαθητές που έχασαν τις μητέρες τους από κορονοϊό

Τα κατάφεραν τελικά οι δύο μαθητές από την Αμφιλοχία που σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές της ζωής τους, καθώς προετοιμαζόντουσαν για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, έχασαν τις μητέρες τους που χτυπήθηκαν από τον κορoνοϊό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα karvasaras.gr πρόκειται για την Μαρία Σπυριδάκη και τον Δημήτρη Μπαλάσκα, δύο μαθητές του Γενικού Λυκείου Αμφιλοχίας που φέτος πάλεψαν για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια της προτίμησής τους μέσω της διαδικασίας των Πανελληνίων εξετάσεων και παρά το τραγικό γεγονός του θανάτου των δύο αγαπημένων τους προσώπων, δεν τα έβαλαν κάτω και κατάφεραν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Μετά τη σημερινή ανακοίνωση των βάσεων λοιπόν, η Μαρία Σπυριδάκη κατάφερε και πέτυχε την είσοδό της στο τμήμα της Νομικής Κομοτηνής, ενώ ο Δημήτρης Μπαλάσκας εισήχθη στο τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (Πολυτεχνείο) στη Σάμο.

Νάσια Σουβαλιώτη: Στην Ιατρική Πατρών από το ΕΠΑΛ- «Το κλάμα μου άξιζε τον κόπο»

Η Νάσια Σουβαλιώτη μπορεί πέρυσι να μπήκε πρώτη στη Φαρμακευτική της Πάτρας, δεν εγκατέλειψε όμως ποτέ τον αρχικό της στόχο που ήταν η Ιατρική Πατρών, σύμφωνα με το thebest.gr.

Το στόχο της τον υλοποίησε και με το παραπάνω φέτος, αφού με 19.170 μόρια μπήκε πρώτη από ΕΠΑΛ στην Ιατρική Πατρών, γράφοντας το... εξωπραγματικό 19 στο μάθημα της Έκθεσης. Η Νάσια Σουβαλιώτη, απόφοιτος του Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών και του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, πόλη στην οποία ζει τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά της αναφέρθηκε στα πρώτα της συναισθήματα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

«Οι κόποι μου σαφώς και ανταμείφθηκαν και με το παραπάνω. Το διάβασμα, η συνεχής προσπάθεια, το κλάμα κάποιες φορές, η κούραση, άξιζαν τον κόπο για να φτάσω σήμερα στον στόχο μου. Θυσίασα πολλά κι όχι μονο τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά όλα τα χρόνια της μαθητικής μου ζωής. Πάντα ήμουν καλή μαθήτρια και αγαπούσα το διάβασμα. Στερήθηκα βέβαια και τις παρέες και τις εξόδους αλλά είχα στόχο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Γυναίκα η πρώτη των πρώτων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με 18.846 μόρια

Πρώτη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με 18.846 μόρια πέρασε η 18χρονη Αθανασία Σαμαρά από την πόλη των Σερρών. Η Αθανασία δεν κρύβει τη χαρά της για την πρωτιά και την εισαγωγή της στην πρώτη της επιλογή.

«Ήταν ένα πολύ μεγάλο όνειρο. Ένας στόχος που ήθελα να πραγματοποιήσω και το πάλεψα. Για αυτό αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις. Είχα μεγάλη στήριξη από όλους τους ανθρώπους δίπλα μου, από τους γονείς μου, φροντιστές μου, καθηγητές μου. Αυτή η πίστη τους με έκανε να πεισμώσω ακόμα περισσότερο για να τα καταφέρω», είπε στην ΕΡΤ Σερρών η Αθανασία Σαμαρά.

Σχετικά με την επιλογή της σχολής σχολίασε πως «ο πατέρας μου είναι στρατιωτικός, δεν με επηρέασε αλλά με στήριξε σε αυτόν τον αγώνα. Εγώ από μόνη μου μετά από έρευνα διαπίστωσα ότι αυτή είναι η σχολή που ταιριάζει σε εμένα. Για αυτό βάζω από τώρα υψηλούς στόχους για το μέλλον».

Μαρίνα - Μαρία Αντωναράκη: Μου αρέσει η ιατρική - Πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση και καλή ψυχολογία

Στην πρώτη της επιλογή, την Ιατρική Αθηνών πέρασε η Μαρίνα Μαρία Αντωναράκη, από το 7ο Λύκειο Ηρακλείου. «Μου αρέσει η επιστήμη της Ιατρικής. Ήταν ένας πολύχρονος αγώνας. Απαιτεί υπομονή , επιμονή και καλή ψυχολογία -αυτοπεποίθηση. Ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου για την υποστήριξη όλον αυτό τον καιρό», αναφέρει η ίδια μιλώντας στο cretalive.gr.

Γιάννης Ντουντούνακης: Προσαρμόστηκα στην τηλεκπαίδευση έχοντας αυτοπειθαρχία

Ο Γιάννης Ντουντουνάκης, από το 2ο Λύκειο Χανίων, περνάει στην Νομική Αθηνών και, μάλιστα, έβδομος. Όπως λέει, λόγω του κορονοϊού και της τηλεκπαίδευσης, ο κάθε υποψήφιος έπρεπε να δείξει αυτοπειθαρχία και να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες συνθήκες της καραντίνας και του ανοίγματος και κλεισίματος των σχολείων. Ωστόσο, με πείσμα, διάβασμα και πολλή προσπάθεια, τα κατάφερε!

Κατάφερε να κατακτήσει μία θέση στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κάτι που ήταν το όνειρό της. Ο λόγος για την Δάφνη Βλάχου, από το Πρότυπο Λύκειο Ηρακλείου.

Όπως λέει, τα διαδικτυακά μαθήματα που λόγω κορονοϊού έπρεπε να παρακολουθήσει την φετινή και την περσινή χρονιά είχαν δυσκολίες, δεν μπορούσε κανείς να συγκεντρωθεί και απαιτούσε αυτοπειθαρχία.

Μαρίνα Μαρκάκη: Χρειάστηκε καλός προγραμματισμός και ψυχραιμία

Την ιατρική ποδιά θα φοράει τα επόμενα χρόνια η Μαρίνα Μαρκάκη, από το Πρότυπο Λύκειο Ηρακλείου, η οποία περνάει στην πρώτη της επιλογή, την Ιατρική Θεσσαλονίκης. Είναι κάτι που ήθελε από μικρή, της αρέσει να βοηθάει τους ανθρώπους, να ανακαλύπτει το ανθρώπινο σώμα.

Ενημερώνεται για τις εξελίξεις, υπάρχει και το κομμάτι της επικοινωνίας με τον κόσμο που του αρέσει πολύ. Η χρονιά ήταν δύσκολη, δεν μπορούσε να έρθει σε επαφή με τους φίλους της, να κάνει εκδρομές, να πηγαίνει σε εκδηλώσεις. Χρειάστηκε καλός προγραμματισμός και ψυχραιμία ενώ είχε την στήριξη των δικών της ανθρώπων.

Στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην ΑΣΣΟΕ περνάει ο Παναγιώτης Κουρτικάκης, από το Λύκειο Ν. Αλικαρνασσού, ο οποίος είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 19.114 μόρια.

Ήταν από τις πρώτες προτιμήσεις του, είχε να επιλέξει ανάμεσα στις Οικονομικές Σπουδές και την Αστυνομία, καθώς έχει συγγενείς αστυνομικούς και του αρέσει ως επάγγελμα. Ωστόσο, τον κέρδισε η Οικονομία!

Γιώργος Γιαννούλης: Συγκεντρώθηκα περισσότερο στο στόχο μου και αφιέρωσα χρόνο στο διάβασμα

Στη Νομική Αθηνών περνάει ο Γιώργος Γιαννούλης, απόφοιτος του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων, τμήμα που ήταν η πρώτη του επιλογή. «Η χρονιά ήταν δύσκολη, ωστόσο, λόγω και των περιορισμών της πανδημίας συγκεντρώθηκα περισσότερο στο στόχο, αφιερώνοντας χρόνο στο διάβασμα», αναφέρει και ευχαριστεί τους καθηγητές του στο σχολείο και στο φροντιστήριο για την βοήθεια τους.

Άρτεμις Κρητικού: Η καραντίνα με βοήθησε να διαβάσω περισσότερο

Η Άρτεμις Κρητικού, από το Λύκειο Ακρωτηρίου, περνάει στη Νομική Αθηνών. Όπως λέει, η καραντίνα την βοήθησε να διαβάσει περισσότερο.

Η Νομική είναι η βάση για το μεταπτυχιακό που σκέφτεται να ακολουθήσει ενώ την ενδιαφέρει το δικαστικό ή το διπλωματικό σώμα.

Σύρος: Μητέρα και κόρη στην ίδια Σχολή - «Μάχιμη» νοσηλεύτρια έκανε το όνειρό της πραγματικότητα

Η Ρένα Σταμούλη από την Σύρο, η οποία εργάζεται στο Νοσοκομείο του νησιού κατάφερε να περάσει στην ίδια Σχολή με την κόρη της, Αφροδίτη Πύργου, αποδεικνύοντας ότι η θέληση και η επιθυμία για γνώση και μάθηση δεν έχουν όρια ηλικίας. Η κυρία Σταμούλη εδωσε πανελλήνιες εξετάσεις και κατάφερε να εισαχθεί στο Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ακριβώς την ίδια Σχολή ολοκλήρωσε πριν από λίγους μήνες η κόρη της η οποία υποδέχθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό την επιτυχία της μητέρας της και έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media: «Πίεση, άγχος, αγωνία αλλά τα κατάφερες και πήρες αυτό που ήθελες. Τέλειωσα τη σχολή μου και την ξεκινάς εσυ..! Και επίσημα φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Ιωαννίνων Πάντα επιτυχίες στη ζωή σου φοιτητριουλα μου, ότι και να πω λίγο!

Εγώ πάντα δίπλα σου να σε βοηθάω και να σε στηρίζω με όποιο τρόπο μπορώ! Δεν θέλουν τα Γιάννενα να μας αφήσουν αλλά ούτε και η σχολή μου να αφήσει εμένα».

Η Ρένα Σταμούλη πάντα είχε στο μυαλό της να λάβει μέρος στις πανελλαδικές και να σπουδάσει στο αγαπημένο της επάγγελμα τη νοσηλευτική. Ήταν αρκετά διστακτική στο να πάρει την τελική απόφαση, ενώ περίμενε να ολοκληρώσει τις σπουδές της η κόρη της που πάντα την παρότρυνε να κάνει το μεγάλο βήμα.

Τελικά φέτος έδωσε εξετάσεις και κατάφερε να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο Ιωννίνων και να εκπληρώσει ένα μεγάλο της όνειρο. Τώρα, βέβαια, θα πρέπει να ακούει με προσοχή τις οδηγίες που θα της δίνει η κόρη της ως πτυχιούχος, σε αυτό το όμορφο εκπαιδευτικό ταξίδι που μόλις ξεκινάει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στο τραπέζι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού – Ποιοι παίρνουν σειρά

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή