Μαθηματικά Πανελλήνιες 2022: Δείτε εδώ τις απαντήσεις - Κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα
Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 συνεχίστηκαν σήμερα Δευτέρα (06/06), με τους αποφοίτους των ΓΕΛ να διαγωνίζονται στα Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.
Τα θέματα στα Μαθηματικά
Δείτε τα θέματα στα ΜαθηματικάΟι απαντήσεις στα Μαθηματικά
Δείτε τις απαντήσεις στα ΜαθηματικάΜαθηματικά Πανελλήνιες 2022: Κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα
Τα φετινά θέματα στα Μαθηματικά, θεωρούνται σε γενικές γραμμές βατά για το σύνολο των υποψηφίων, κλιμακούμενης δυσκολίας και απευθύνονται σε μαθητές οι οποίοι δούλεψαν μεθοδικά και συστηματικά καθ' όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με τον Τογιόπουλο Γιώργο, από τα φροντιστήρια «ΝΕΟ».
Πιο αναλυτικά τα επιμέρους θέματα έχουν ως εξής:
Το θέμα Α είναι ένα κλασικό ζήτημα θεωρίας με απόδειξη ενός θεωρήματος, διατύπωση ορισμών και ερωτήσεις Σωστού -Λάθους.
Στο θέμα Β ελέγχονται βασικές γνώσεις του 1ου κεφαλαίου, όπως η σύνθεση, η αντίστροφη και η εξέταση υποθέσεων του θεωρήματος Ενδιαμέσων τιμών και θα τα χαρακτηρίζαμε ως βατά και πολύ καλά δουλεμένα θέματα σχεδόν από όλους τους υποψήφιους. Το δεύτερο υποερώτημα του Β3 είναι πιο απαιτητικό.
Το θέμα Γ είναι μία άσκηση του διαφορικού λογισμού. Έχει κλιμάκωση ως προς τη δυσκολία σε σχέση με το Β θέμα αλλά και πάλι θα το χαρακτηρίζαμε προσιτό ως προς τα ερωτήματα Γ1 και Γ2. Το ερώτημα Γ3 είναι ένα ζήτημα ρυθμού μεταβολής το οποίο παραδοσιακά δυσκολεύει τους μαθητές, αλλά ύστερα από μία προσεκτική ανάγνωση και κατανόηση δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες.
Το θεμα Δ καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του διαφορικού Λογισμού και η επίλυση του θέματος αυτού προυποθέτει πολύ καλή προετοιμασία και βαθιά κατανόηση των εννοιών, παράλληλα με σύνθετη σκέψη και κριτική ικανότητα των μαθητών. Είναι ένα θέμα υψηλότερου δείκτη δυσκολίας για καλά διαβασμένους και προετοιμασμένους μαθητές.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2022
Για μία ακόμη χρονιά, το Νewsbomb.gr θα βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων. Το Νewsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO», θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2022 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2022, έως ότου ανακοινωθούν.
Νέο Φροντιστήριο: 54 χρόνια επιτυχίες
Ο όμιλος Νέο Φροντιστήριο, ιδρύθηκε το 1968 και σήμερα αριθμεί πάνω από 82 εκπαιδευτικά κέντρα με 600 καθηγητές, 70 συνεργάτες διευθυντές σπουδών κάθε ειδικότητας, πλήρη σειρά εκδόσεων και πλούσιο ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό. Η πλούσια ακαδημαϊκή του παράδοση διατηρείται αναλλοίωτη, αφού οι άνθρωποι του βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση αφουγκραζόμενοι τις νέες εξελίξεις και προκλήσεις της εποχής, κάτι που επιβεβαιώθηκε περίτρανα στην πρόσφατη περιπέτεια της πανδημίας.
Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τα ΓΕΛ
Η επόμενη και 3η κατά σειρά ημερομηνία εξέτασης στις Πανελλήνιες 2022 για τα ΓΕΛ είναι η Τετάρτη (8/6/2022) με Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική. Τελευταία ημερομηνία στις Πανελλήνιες 2022 είναι η Παρασκευή (10/6/2022) με τα μαθήματα Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.
Πανελλήνιες 2022: Πρόγραμμα για ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ
ΤΡΙΤΗ 07-06-2022: ΑΝΑΤΟΜΙΑ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ II, ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (ΑΟΘ), ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ, ΑΡΧΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 09-06-2022: ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ 2, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ-ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ-ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 11-06-2022: ΥΓΙΕΙΝΗ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ, ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΟΔ), ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ
ΤΡΙΤΗ 14-06-2022: ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ ΙΙ, ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ
ΠΕΜΠΤΗ 16-06-2022: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ, ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ II (ΜΕΚ ΙΙ), ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-06-2022: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΨΥΞΗΣ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ