«Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας»: Παράταση στην προσφορά θέσεων μαθητείας από φορείς του Δημοσίου

Παράταση έως τις 20 Ιουνίου στην προσφορά θέσεων μαθητείας από φορείς του Δημοσίου για το «Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας» περιόδου 2024-25

«Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας»: Παράταση στην προσφορά θέσεων μαθητείας από φορείς του Δημοσίου
1'

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 20 Ιουνίου παρατάθηκε η δυνατότητα διάθεσης θέσεων μαθητείας από φορείς του δημόσιου τομέα.

«Φέτος για πρώτη χρονιά διευρύνεται σημαντικά το φάσμα των υποψηφίων εργοδοτών σε όλη την επικράτεια, ιδιαίτερα σε περιοχές υψηλής εθνικής προτεραιότητας», τόνισε στο ΑΠΕ η Ιωάννα Λυτρίβη, υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και διά βίου μάθησης.

Αρχικά, η προθεσμία διάθεσης θέσεων έληγε σήμερα, Παρασκευή 31 Μαΐου, αλλά, όπως ανακοίνωσε σχετικά η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, δόθηκε παράταση λόγω πληθώρας των αιτημάτων για διάθεση θέσεων στο Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας από νέους φορείς της δημόσιας διοίκησης και της ανάγκης ικανοποίησης σχετικών αιτημάτων από την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Η μεγάλη ζήτηση υπογραμμίζει την αναγνώριση της σημασίας της μαθητείας ως εργαλείου ενίσχυσης των δεξιοτήτων των νέων μας και προώθησης της απασχολησιμότητας», σχολίασε σχετικά η κ. Λυτρίβη και πρόσθεσε: «Με περισσότερες θέσεις μαθητείας διαθέσιμες, ακόμη περισσότεροι νέοι θα έχουν ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία και να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Προτρέπουμε όλους τους ενδιαφερόμενους να επωφεληθούν από την παράταση και να δηλώσουν συμμετοχή».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, μέχρι την Πέμπτη 20/06/2024 και ώρα 23:59 μπορεί να γίνεται η η ηλεκτρονική καταχώριση για διάθεση θέσεων μαθητείας στον ιστότοπο e-mathiteia.minedu.gov.gr/. Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση έχουν αναρτηθεί η σχετική Πρόσκληση και ο Οδηγός για την υποβολή θέσεων μαθητείας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή