Πανελλαδικές 2024: Οι απαντήσεις σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία

Πανελλήνιες 2024: Τα θέματα, οι απαντήσεις και ο σχολιασμός στα εξεταζόμενα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών, των Μαθηματικών και της Βιολογίας
4'

Τα πρώτα μαθήματα Προσανατολισμού έδωσαν την Τρίτη 4 Ιουνίου, για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι υποψήφιοι των ΓΕΛ.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάστηκαν στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (ΟΠ Σπουδών Υγείας).

Το Newsbomb.gr σε συνεργασία με το Φροντιστήριο «Νέο» όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος παρουσιάζει τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων, εκτιμήσεις για το βαθμό ευκολίας/δυσκολίας και βέβαια τις απαντήσεις στα θέματα.

Πανελλήνιες 2024: Τα θέματα, οι απαντήσεις και ο σχολιασμός στα Αρχαία Ελληνικά

Δείτε τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού:

ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΕΛ

Τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των Πανελληνίων Εξετάσεων του 2024 των ΓΕΛ στο μάθημα Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού σχολιάζουν εκπαιδευτικοί του Ομίλου Φροντιστηρίων «Νέο» στο Newsbomb.gr.

«Όσον αφορά στο διδαγμένο κείμενο, τα θέματα κρίνονται προσπελάσιμα για τον κατάλληλα προετοιμασμένο μαθητή. Σχετικά με το αδίδακτο κείμενο, τα ζητούμενα στη γραμματική και το συντακτικό κρίνονται βατά. Η μετάφραση του αποσπάσματος που ζητήθηκε απαιτεί καλή γνώση των γραμματικών και συντακτικών φαινομένων, χωρίς όμως να παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Η παρατήρηση κατανόησης του κειμένου όμως (Γ2), επειδή βασίζεται στο δεύτερο μισό του κειμένου, που είναι πιο απαιτητικό, παρουσιάζει μεγαλύτερη δυσκολία στην απάντησή της.

Συμπερασματικά, τα θέματα κρίνονται διαβαθμισμένης δυσκολίας κι απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους.»

Δείτε τις απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά:

Πανελλήνιες 2024: Τα θέματα, οι απαντήσεις και ο σχολιασμός στα Μαθηματικά

Δείτε τα θέματα στα Μαθηματικά Προσανατολισμού:

ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΛ

Τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των Πανελληνίων Εξετάσεων του 2024 των ΓΕΛ στα Μαθηματικά Προσανατολισμού σχολιάζουν εκπαιδευτικοί του Ομίλου Φροντιστηρίων «Νέο» στο Newsbomb.gr.

«Τα σημερινά θέματα στο μάθημα των Μαθηματικών προσανατολισμού Γ Λυκείου κρίνονται απαιτητικά με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από τα θέματα των δύο προηγούμενων ετών.

Πιο συγκεκριμένα, στα θέματα Α και Β δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα οι εξεταζόμενοι. Στο Θέμα Γ αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας με αποκορύφωση στα ερωτήματα Γ3 και Γ4 τα οποία προϋποθέτουν μεγάλη εξοικείωση στις αλγεβρικές πράξεις, στην τριγωνομετρία και εμβάθυνση στη διδαχθείσα ύλη τους. Το Θέμα Δ είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και αναμένεται να προβληματίσει τους εξεταζόμενους σε μεγάλο βαθμό.»

Δείτε τις απαντήσεις στα Μαθηματικά:

Πανελλήνιες 2024: Τα θέματα, οι απαντήσεις και ο σχολιασμός στη Βιολογία

Δείτε τα θέματα στη Βιολογία Προσανατολισμού:

ΘΕΜΑΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΛ

Τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα, Τρίτη 4 Ιουνίου οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των Πανελληνίων Εξετάσεων του 2024 των ΓΕΛ στο μάθημα της Βιολογίας Προσανατολισμού σχολιάζουν εκπαιδευτικοί του Ομίλου Φροντιστηρίων «Νέο» στο Newsbomb.gr.

«Τα σημερινά θέματα κρίνονται αναμενόμενα, σαφώς διατυπωμένα, με έκταση απαντήσεων τέτοια, ώστε να είναι επαρκείς οι 3 ώρες. Σε σύγκριση με τα περσινά θέματα παρουσιάζουν μικρότερο βαθμό δυσκολίας, κυρίως στο 3ο και το 4ο θέμα. Μαθητές με επιφανειακή γνώση της θεωρίας και χωρίς εμπειρία στην επίλυση ασκήσεων, σίγουρα θα αντιμετώπισαν δυσκολίες.»

Δείτε τις απαντήσεις στη Βιολογία:

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο - Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία - Εφαρμογές και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Σημειώνεται, ότι η έναρξη των εξετάσεων έχει καθοριστεί να γίνεται στις 08:30 και έτσι, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο», για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.