Κλείνει σχολεία στην Αττική το Υπουργείο Παιδείας λόγω καύσωνα

Πολλά προβλήματα στην εκπαίδευση φέρνει ο καύσωνας

Κλείνει σχολεία στην Αττική το Υπουργείο Παιδείας λόγω καύσωνα
1'

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο συστήνει λόγω του καύσωνα, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που έχουν στην ευθύνη τους σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε περιοχές να προχωρήσουν σε αναστολή των μαθημάτων.

Πρόκειται για τις περιοχές:

  • της Αττικής,
  • της Ανατολικής Στερεάς,
  • της Ανατολικής Πελοποννήσου,

όπου με βάση τις προβλέψεις της ΕΜΥ αναμένεται ένταση των φαινομένων, καλούνται να συντονίσουν τις ενέργειές τους με τους/τις Διευθυντές/ντριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους/τις κατά τόπους Δημάρχους για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων και την ενδεχόμενη λήψη απόφασης από Δημάρχους για κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

Αξίζει να τονιστεί ότι τα μέτρα αφορούν και τα σχολεία που ανακοινώθηκε ότι θα λειτουργήσουν από την Τρίτη 11 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου μέχρι τις 11:30 και εν συνεχεία οι μαθητές θα σχολάνε υποχρεωτικά. Ειδικά για τα Δημοτικάυπάρχει η σύσταση να μην πραγματοποιείται το μάθημα της Γυμναστικής σε εξωτερικούς χώρους λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών.

Κατόπιν των ανακοινώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) για συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών, που θα επικρατήσουν αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία διεξάγονται Πανελλήνιες 2024, προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις Γυμνασίων, ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ, όπως, επίσης, και διδασκαλία μαθημάτων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) ή άλλες δραστηριότητες, προτείνονται από το αρμόδιο Υπουργείο η τήρηση των κάτωθι μέτρων και κατευθυντήριων οδηγιών για τη μείωση των συνεπειών από την ένταση της ζέστης, ανάλογα με τις συνθήκες κάθε περιοχής.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή