Βάσεις 2024: Βουτιά στις δημοφιλείς σχολές βλέπουν οι ειδικοί - Κάτω από 18.000 μόρια η Ιατρική

Άπιαστο όνειρο το άριστα λόγω Έκθεσης, Φυσικής και Ιστορίας

Βάσεις 2024: Βουτιά στις δημοφιλείς σχολές βλέπουν οι ειδικοί - Κάτω από 18.000 μόρια η Ιατρική
1'

Άπιαστο όνειρο φαίνεται πως θα είναι φέτος το άριστα για τους υποψηφίους των Πανελληνίων που παλεύουν για το όνειρό τους για μία θέση στο Πανεπιστήμια της αρεσκείας τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο βραδινό δελτίο ειδησεων του Star, οι ειδικοί - σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα- εκτιμούν ότι θα υπάρξει πτώση των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Ακόμη και η ιατρική που κρατούσε ψηλά τον πήχη των βαθμολογιών, φέτος αναμένεται να παρουσιάσει πτώση και να πέσει κάτω από τα 18.000 μόρια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Star ο πρόεδρος της Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος Γιάννης Βαφειαδάκης, «η αιτία της πτώσης στις βάσεις είναι το μάθημα της Έκθεσης που πιέζει οριζόντια όλους τους υποψηφίους των Λυκείων».

Δεν ήταν όμως το μοναδικό μάθημα που δυσκόλεψε φέτος τους μαθητές στις Πανελλήνιες, καθώς όπως δήλωσε υποψήφια, «στην Ιστορία ήταν πιο δύσκολα τα θέματα», ενώ η Φυσική αναμένεται να ρίξει τις βάσεις και στις Πολυτεχνικές Σχολές και στις Σχολές Υγείας (2ο και 3ο Πεδίο).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα