ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

Πανελλήνιες 2024: Στις 13:00 ανακοινώνονται οι βαθμοί - Τα μαθήματα που δυσκόλεψαν τους υποψήφιους

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, που ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις την περασμένη Τετάρτη

Υπάρχουν «σχολές του μέλλοντος»; 

In Time
2'

«Τέλος» μπαίνει στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεεις των Γενικών Ενιαίων Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2024.

Ως είθισται, οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της επικράτειας, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά στοιχεία του ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Επιπλέον, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους ΕΔΩ, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Ακόμη, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τηλέφωνό τους, εφόσον ήδη έχουν υποβάλει σχετική αίτηση.

Όπως ανέφερε στο Newsbomb.gr ο Φιλόλογος και Υπεύθυνος Σπουδών στο «ΝΕΟ» φροντιστήριο (σ.σ. Γαλάτσι και Κηπούπολη), Βασίλης Θεοδώρου οι φετινές βάσεις θα σημειώσουν πτώση σε όλα τα επιστημονικά πεδία, με την πτώση να κυμαίνεται από 200-400 μόρια στο 1ο πεδίο, 300-700 μόρια στο 2ο και 3ο πεδίο, και 100-300 μόρια στο 4ο πεδίο.

«Σε όλα τα Πεδία θα υπάρξει πτώση. Στο 1ο πεδίο η πτώση θα είναι από 200-400 μόρια, στο 2ο και 3ο θα είναι 300- 700 μόρια, ενώ στο 4ο πεδίο θα είναι 100-300 μόρια», ανέφερε.

Σε ποια μαθήματα τα βρήκαν «σκούρα» οι μαθητές

Επιπλέον, ο καθηγητής Βασίλης Θεοδώρου αναφέρθηκε στα μαθήματα που δυσκόλεψε αρκετά τα παιδιά στις φετινές Πανελλήνιες.

«Η Φυσική ήταν το μάθημα που δυσκόλεψε τους μαθητές περισσότερο από κάθε άλλο. Αλλά και η Νεοελληνική γλώσσα και Λογοτεχνία λόγω του θέματος Β (γλωσσικέ ασκήσεις) θα υπάρξουν σίγουρα χαμηλότερες σε σχέση με το 2023 επιδόσεις. Μάλιστα το μάθημα αυτό επειδή είναι κοινό σε όλα τα πεδία θα επηρεάσει τις βάσεις αρκετά. Στο 1ο πεδίο επίσης τα θέματα στην Ιστορία ήταν απαιτητικά , ενώ στα Αρχαία ελληνικά και την Ιστορία οι επιδόσεις θα είναι ίδιες περίπου με το 2023. Ενδεχομένως και στα Μαθηματικά να υπάρξουν χαμηλότερες επιδόσεις από τους μαθητές», ανέφερε.