Πανελλαδικές: Σχεδόν 6 στους 10 κάτω από τη βάση σε Φυσική, Ιστορία και Μαθηματικά

Όπως κάθε χρόνο, οι βάσεις εισαγωγής πρόκειται να ανακοινωθούν τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου
EUROKINISSI
2'

Αυλαία στην αγωνία 90.416 μαθητών μετά από την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Πολλοί από τους υποψηφίους ενημερώθηκαν με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους για τις επιδόσεις τους στα μαθήματα με κάποιους από αυτούς να βλέπουν τους κόπους τους να δικαιώνονται με τα υψηλά μόρια που κατάφεραν να συγκεντρώσουν.

«Συγκέντρωσα 19.200 μόρια, βαθμολογία που μου επιτρέπει να διεκδικήσω τον πρώτο στόχο μου που είναι η Ιατρική Θεσσαλονίκης. Ήταν μία δύσκολη χρονιά», είπε η επιτυχούσα Μαρία Νικολιά.

Ένας από τους επιτυχόντες είναι και ο Κρίτων Θεοδωρόπουλος, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει 19.650 μόρια.

«Ακολούθησα το πρώτο πεδίο, την ανθρωπιστική κατεύθυνση και συγκέντρωσα συνολικά 19.650 μόρια. Έγραψα 20 Λατινικά, 19,7 Αρχαία, 19,7 Ιστορία και 19,9 Έκθεση. Τη στιγμή που τα είδα συγκινήθηκα πάρα πολύ», είπε.

Μετά τη μεγάλη του επιτυχία, πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό του θα είναι η Νομική Σχολή Αθηνών.

«Θα βάλω όλες τις Νομικές και ίσως δηλώσω και την κρυφή μου αγάπη, τη Φιλολογία, αν και δεν θα την ακολουθήσω λογικά», δήλωσε ο Κρίτων Θεοδωρόπουλος.

Όπως λέει, ήταν μια δύσκολη χρονιά, με πολλές ώρες μελέτης, τις οποίες περνούσε κυρίως κλεισμένος σε ένα δωμάτιο του σπιτιού του.

Ωστόσο, πέρα από τους επιτυχόντες, για αρκετούς μαθητές οι βαθμολογίες κυρίως στα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής και των Μαθηματικών ήταν απογοητευτικές. Στην Ιστορία το 59,87% των μαθητών έγραψε κάτω από τη βάση, στη Φυσική το 58,95% και στα Μαθηματικά το 58,37%.

Όπως κάθε χρόνο, οι βάσεις εισαγωγής πρόκειται να ανακοινωθούν τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου, ενώ με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένεται μικρή πτώση των βάσεων ιδίως για τις σχολές των ανθρωπιστικών και θετικών σπουδών.